Celek z Vysočiny zahájil nejvyšší tuzemskou soutěž sobotní porážkou v Praze, ale ukázal, že je na svůj historicky druhý ročník v extralize velmi dobře naladěn. Trenér Jan Gregor má k dispozici nejmladší tým v soutěži a hned na úvod potvrdil, že se nebojí dát mladíkům příležitost.

Nový seriál Naše školka připomíná dětem i jejich rodičům čas strávený v mateřince. Fotky tříd vycházejí v tištěném i webovém vydání Deníku.
Školky mají svá tabla! Představíme děti z MŠ Lidická v Třebíči

Na nadhazovací kopec se totiž od úvodního inningu postavil šestnáctiletý supertalent Lukáš Hlouch, který již ve svém věku figuruje v širší reprezentaci. Postavil se tak svému kolegovi Marku Minaříkovi a zkušenějšího protivníka jasně předčil.

„Podržel nás startující nadhazovač Lukáš Hlouch, který předvedl sedm dominantních směn. Dařilo se nám i na pálce, kde jsme se prosazovali na Marka Minaříka,“ pochvaloval si třebíčský kouč Jan Gregor.

Právě Hlouch dokázal lépe využít vítr, který zvyšoval rychlost nadhozu. I z toho důvodu se jako první prosadili Nuclears. Na konci čtvrté směny po třech hitech doběhl pro první bod Nuclears Kamil Pejchal, kterého hned vzápětí následoval Dominik Doležal. Když se trenér hostů rozhodl vystřídat nadhoz, vedla Třebíč už 6:0.

Po kratším intermezzu se pak Třebíč připomněla znovu v sedmé směně, kdy si doběhl pro bod po sebeobětovacím odpalu Jana Urbánka Zdeněněk Kutílek. Když v dohrávce osmé směny Nuclears dalšími dvěma doběhy zvýšili na 9:0, hlavní rozhodčí kvůli tmě zápas za jasného stavu ukončil.

„Výbornou hrou se prezentoval celý tým. Hráči plnili vše, co jsme si řekli před utkáním. Doufám, že pro diváky, kteří tady vydrželi i přes nepříznivé počasí, to byla skvělá tečka za letošním prvním baseballovým víkendem v Třebíči,“ uzavřel hodnocení zápasu Gregor, v jehož týmu se představily i první dvě zahraniční posily: Američané Alex Viera a Derron Davis.

Další domácí duel čeká na Gregorovy svěřence už v sobotu, kdy budou hostit Na Hvězdě od 16.00 Blansko. S Olympií měli v loňské sezoně příznivou bilanci.

Brigádní generál Karel Urbánek
Legionářský velitel Karel Urbánek se narodil na nádraží ve Starči