Nesmazatelný zápis v historii čtvrtého ročníku si uzmul brněnský celek Jak chceš s extraligovými borci Radkem Helekalem a Filipem Šmídem. Ženský primát zůstal ve Žďáře nad Sázavou, jehož čest uhájily Che Coly s rovněž extraligovou Michaelou Pavlasovou.

Po roční pauze se pouliční basket tří proti třem vrátil na místo činu. Na rozpáleném žďárském ovále u zimního stadionu na Bouchalkách se po poledni sešlo přes dvacet družstev, které se rozdělily do třech kategorií. Do té mužské se poprvé přihlásilo více mimožďárských celků, a tak se bylo na co dívat. Postup do vyřazovacích bojů si nenechal ujít ani jeden z favoritů. V semifinále nezastavitelní Jak chceš vyřadili poslední žďárské zástupce Masky z Astry, jež si alespoň spravili chuť v boji o třetí místo.

Vydřený postup pak vyšel pražským zástupcům z mužstva Boing Crew s létajícím králem smečařů „Matýskem". Ve finálovém duelu „Brna proti Praze" se projevily dva faktory jihomoravská kvalita a únava na borcích z hlavního města. Výsledkem byly zasloužené zlaté medaile od organizátora Romana Bednáře na hrudích brněnského mužstva Jak chceš.

Výsledky: Muži 18+: 1. Jak chceš (Michal Semerád, Jakub Gazda, Filip Šmíd, Radek Helekal), 2. Boing Crew, 3. Masky z Astry.

Ženy 15+: 1. Che Coly (Michaela Pavlasová, Pavlína Jirková, Natálie Dvořáková a Monika Pošvicová).

Individuální soutěže Střelba trojek: Matěj Fink (Nebreč a dejchej). Nejlepší smečeř: Matýsek (Boing Crew).