Turnaje se tradičně zúčastní čtyři mužstva, letos měl být jedním z nich také extraligový výběr dorostenců Nového Veselí. Na poslední chvíli však došlo ke změně. „Účast našich dorostenců jsme museli zrušit, protože pětice hráčů bude na reprezentačním srazu kategorie U18. Ti, co zde zůstanou, nastoupí za naše muže. Pro přípravu týmu to není ideální, ale pro kluky, kteří se do reprezentačního výběru dostali, i pro házenou v Novém Veselí, je to pocta," řekl jeden z pořadatelů turnaje a současně také asistent reprezentační osmnáctky Nového Veselí Pavel Hladík.

Skvělá generálka

Náhradníkem za dorostenecký výběr se stala druholigová Kuřim, která vedle domácích mužů doplnila Tatran Bohunice a slovenský Strojár Malacky. „Měla by to být hodně zajímavá konfrontace. Bohunice totiž chtějí postoupit z druhé ligy. A Malacky usilují jako my o postup do extraligy, samozřejmě té slovenské," usmívá se dlouholetý kouč novoveselských mužů.

Týden před zahájením druhé poloviny sezony I. ligy si tak bude moci její vedoucí celek vyzkoušet svoji aktuální formu. Se zimní přípravou panuje v Novém Veselí spokojenost. „Vyhýbala se nám zranění, což je pokaždé hodně důležité. Příprava proběhla tak, jak byla naplánovaná, takže jsme určitě spokojeni. Jsme jediným týmem v I. lize, který trénuje pětkrát týdně, natrénováno má tým dost. V pátek sehraje tým přípravu s Hustopečemi a v neděli pak turnaj. Fyzicky je na tom mančaft dobře, půjde spíše o vyladění pohody v mužstvu, kterou by bylo dobré přenést do mistrovských zápasů," sdělil Pavel Hladík.

Další ročník turnaje O pohár ředitele ZDT začíná v nedělním dopoledni od 10.00. Hrát se bude systémem každý s každým, magnet letošního ročníku, souboj domácího celku se slovenskými Malacky, začíná v 12.30.