„Bylo v nás zklamání, to je jasné, protože jsme hráli s Duklou čtyři vyrovnané partie, ale postup jsme nevybojovali. Na druhou stranu to pro nás bylo fascinující, protože jsme udělali spoustu práce a dostali se někam, o čem jsme si před třemi roky ani nedovedli snít,“ přiznal po nedělní rozhodující porážce 23:28 kouč Sokola Pavel Hladík.

Ze všech čtyř čtvrtfinálových sérií byla tato rozhodně nejvyrovnanější.

„Po sportovní stránce jsme, vyjma Plzně a Karviné, dostali nejtěžšího možného soupeře. O to více mě těší, že jsme s Duklou dokázali odehrát tak vyrovnané souboje. Je to pro všechny velká zkušenost, pro hráče, trenéry, ale i pro celý klub,“ potvrdil kormidelník celku ze Žďárska, který současně věří, že nabrané zkušenosti jeho ovečky příkladně zúročí hned v následujícím extraligovém ročníku.

„Já jsem už před začátkem play-off říkal, že Dukla je pro nás je dobrým soupeřem. Mohu přiznat, že jsem si ji přál, protože jsme chtěli hrát s top mančaftem, proti němuž se můžeme něco naučit. I diváci byli v celé sérii fantastičtí, jen škoda, že jsme ji neprotáhli až do pátého utkání.“

Sezona však pro svěřence progresivního kouče ještě neskončila. Klub z Vysočiny totiž čekají boje o konečné páté až osmé místo. Jejich prvním soupeřem bude Frýdek-Místek, první duel se hraje 21. dubna na severní Moravě, odveta je na programu o šest dní později od 18.00 v ZDT Aréně.

„Motivace máme, protože se chceme porvat o co nejlepší umístění. Hrát se bude pohárovým systémem, historicky nejlepší sezonu ještě můžeme vyšperkovat,“ věří Hladík.

Házenkáři Nového Veselí (v červeném), ilustrační foto
Nové Veselí hostí volejbalovou kvalifikaci