Jeden ze základních pilířů týmu odešel na limitovaný přestup do konce sezony. Bývalý mládežnický reprezentant využil nabídky z extraligy a bude působit v dresu nejúspěšnějšího českého týmu posledních dvou dekád HCB OKD Karviná. Na Vysočinu se přitom urostlá spojka dostala teprve v srpnu.

Máte za sebou druhý přestup v krátkém období. Po letním přesunu z Košic do Nového Veselí se stěhujete do jednoho z největších klubů v ČR. Ve hře prý byly i další české a zahraniční kluby. Proč jste si vybral právě Karvinou?

Karviná je klub s obrovskou historií. Dostal jsem tu úžasné podmínky, takže jsem neváhal a nabídku přijal.

Váš přestup do Nového Veselí byl s odstupem půl roku asi velmi dobrým rozhodnutím. Co vám pomohlo na cestě do extraligy?

Šlo o dva faktory. Tím hlavním byla dobrá a tvrdá letní příprava. Druhým byla vysoká herní vytíženost během zápasů.

Jak hodnotíte vaše působení na Vysočině a v čem vám bude chybět?

Cítil jsem se tady úžasně. Poznal jsem skvělé lidi a s novými spoluhráči jsme vytvořili skvělou partu. Ale nejvíc mi bude chybět kolo z letní přípravy. (smích)

Jaký je váš první pocit z nového prostředí? Dá se vůbec srovnávat tréninkový proces v Karviné s tím v Novém Veselí?

V Karviné jsem zatím spokojený. Plní všechny podmínky, které mi nabídli. Jsem tu krátkou dobu, je ještě brzy hovořit o rozdílech mezi tréninkovými procesy, ale můžu říct, že tréninky jsou tvrdé.

Může vám pomoci působení v Karviné zpět do reprezentačního týmu Slovenska?

Všechno se bude odvíjet od mojí výkonnosti, zbytek je jen na trenérovi.

V Karviné jste na půlročním hostování s následnou opcí na přestup. Je tedy možnost, že se do Nového Veselí ještě vrátíte?

Ano, stále tu je. Zpět do Nového Veselí se někdy vrátím s radostí.