NOVÉ VESELÍ – DOBRUDJA 35:23

Sobotní první utkání 2. kola Challenge cupu bylo pro házenkáře Nového Veselí historickou premiérou v evropských pohárech. A nutno dodat, že se jí před našlapanou ZDT Arénou zhostili výborně. Začátek souboje s bulharským celkem byl sice vyrovnaný, ale na konci prvního poločasu už se projevila větší kvalita celku z Vysočiny, který šel do přestávky s šestibrankovým náskokem – 14:8.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Veselí se mohlo spolehnout na kvalitní výkon brankářské dvojice Studený, Šimovček, na druhé straně se střelecky dařilo Sekuličovi s Krčálem. Hráči Sokola dál navyšovali svůj náskok do odvety, který se nakonec zastavil na rozdílu dvanácti branek – 35:23. Odvetný zápas se hraje v neděli dopoledne opět v novoveselské aréně.

„Chtěl bych v první řadě poděkovat všem divákům, protože vytvořili skutečně parádní atmosféru. Pro hráče Dobrudji, kterým chybělo několik opor, je konečný výsledek možná trochu krutý. Doufám, že zítra postup potvrdíme a budeme se moci těšit třeba na soupeře zvučného jména,“ hodnotil první zápas kouč Nového Veselí Pavel Hladík.

Nejlepší střelci: Krčál 7, Sekulič 7, Ptáčník 5 – Mihailov 10, Dimitrov 4, Neychev 4. Vyloučení: 4:4. Diváci: 520. Poločas: 14:8.