„Pan Smékal tady vychoval několik generací sportovců, pro které se stal sport nedílnou součástí jejich života. Díky němu se Nové Veselí stalo pojmem v házenkářském světě a v posledních letech slaví nemalé úspěchy,“ říká činovník klubu Miroslav Chlubna.

Turnaje se kromě domácího družstva zúčastnily druholigové týmy z Bohunic, Mladé Boleslavi a Prostějova. Pro všechny byl tento turnaj poslední přípravou na nadcházející sezonu. Domácí tým, jako favorit turnaje, splnil své očekávání a bez sebemenších problémů vyhrál.

„Soupeři nás příliš neprověřili. Přesto jsme velmi rádi, že jsme mohli odehrát další přípravná utkání. Se současnou hrou jsem celkem spokojený. V zápase s Mladou Boleslaví jsme předvedli výbornou hru v obraně, když jsme za celých padesát minut inkasovali pouze 9 branek. Naopak slabou chvilku si obrana vybrala v prvním poločase duelu s Prostějovem. Nejlepší výkon jsme podali proti Bohunicím a to především ve druhém poločase. Soupeře jsme přehrávali především rychlými útoky. Samozřejmě, že do začátku sezony je ještě co zlepšovat. Musíme se zaměřit na hru v útoku. Udělali jsme hodně technických chyb a neproměnili celkem pětadvacet vyložených šancí. Za to budeme v I. lize trestáni. Díky těmto přípravným kláním se nám začíná krystalizovat základní sestava družstva. Jsem přesvědčen, že v sobotu, kdy pro nás sezona začíná Českým pohárem v Ledči nad Sázavou, nastoupíme v plné sestavě a podáme kvalitní výkon,“ komentuje turnaj trenér Nového Veselí Ladislav Materna.

Nejlepším střelcem turnaje se stal s devatenácti brankami Jakub Vraný z Bohunic. Nejlepším hráčem pak Martin Hajčman z Nového Veselí a nejlepším brankářem Zdeněk Havlíček také z Bohunic.

Výsledky Nového Veselí: Bohunice 23:14, Mladá Boleslav 27:9, Prostějov 28:19.Sestava a branky Nového Veselí: Strejček 11, M. Hajčman 14, Petr Najman 8, Pav. Najman 16, Bláha 4, K. Hajčman 3, Smrčka 1, Prokeš 1, V. Hron, Kazatel 1, Novotný 5, Klíma 5, P. Hron 9.
Konečné pořadí turnaje: 1. Nové Veselí, 2. Bohunice, 3. Prostějov, 4. Mladá Boleslav.Nejlepší střelec: Jakub Vraný (19 gólů). Nejlepší brankář: Zdeněk Havlíček (oba Bohunice).Nejlepší hráč: Martin Hajčman (N. Veselí).