Davide, druhé místo v tak těžké konkurenci, to jste asi nečekali?

Je to pro nás neskutečný úspěch. Nikdo nepočítal s tím, že dokážeme uhrát takový výsledek. Překonalo to všechna naše očekávání, hlavně zápas proti Gorenje v nás asi dlouho zůstane.

Čím jste podle vás na soupeře platili?

Stále je to ještě příprava, proto pro nás bylo důležité, abychom podali dobrý výkon. Snažili jsme se hrát rychle a tvrdě, tím jsme možná naše soupeře zaskočili.

Nastoupili jste proti třem zahraničním týmům z různých zemí. Lišil se hodně jejich styl hry?

To bych ani neřekl, mělo to podobné rysy. Všechny týmy produkovaly velice rychlou házenou, třeba Tatabánya hrála navíc hodně silově.

Házenkáři Nového Veselí.
Nové Veselí se představilo ve výborném světle

Hra kterého ze soupeřů se vám osobně nejvíce zamlouvala?

Těžko se to srovnává, ale herně byla asi nejlepší Tatabánya, především svojí prací v defenzivě, která také zaslouženě vyhrála. Mě osobně se však nejvíce líbila hra Gorenje.

Trenér Pavel Hladík si všiml, že se v průběhu memoriálu objevila v hledišti řada pozorovatelů z řad vašich extraligových soupeřů. Vašimi výkony jste si na sebe zřejmě upletli pořádný bič?

Týmy v extralize se na nás asi budou nyní soustředit mnohem více, ale to by nás nemělo rozhodit. Musíme dál produkovat házenou, jakou jsme předvedli minulý víkend. Ta úroveň byla určitě o stupeň vyšší než v extralize, to by nám mohlo v další extraligové sezoně určitě pomoci.

Na pravé spojce házenkářů Nového Veselí bude od nové sezony operovat Srb Marko Živojinovič.
Nové Veselí má dobré jméno, říká nová srbská posila