V sobotním domácím utkání 18. extraligového kola proti lídru tabulky ze Zubří sice opět podali velice slušný výkon, jenže koncovka utkání vyzněla pro hosty. Svěřenci trenéra Pavla Hladíka tak dál zůstávají na posledním místě tabulky.

NOVÉ VESELÍ – ZUBŘÍ 25:27
Velice obtížný úkol čekal na házenkáře Nového Veselí. Prolomit výsledkovou smůlu měli před domácím publikem v souboji s vedoucím celkem tabulky ze Zubří. To však nehodlalo připustit překvapení v podobě porážky na hřišti aktuálně posledního týmu tabulky.

Úvodní dvacetiminutovka souboje dvou celků z odlišných pólů tabulky nabídla vyrovnanou partii. Oba týmy se střídaly ve vedení, ve 20. minutě svítilo na světelné tabuli vyrovnané skóre 9:9. Jenže v závěru poločasu Valaši zabrali, naopak hráčům Sokola se přestalo dařit v koncovce. „Vybrali jsme si slabší pasáž hry a Zubří toho okamžitě dokázalo využít a brankově nám odskočit,“ postýskl si kouč Nového Veselí Pavel Hladík. Dobře věděl, o čem hovořil, protože do kabin šly jeho ovečky za nepříznivého stavu 10:15.

Zdravotnická škola ve Žďáru nad Sázavou v proudu času.
Žďárská zdravotnická škola vznikla začátkem 70. let

Po změně stran hráči Sokola viditelně přidali na tempu, na skóre se to však dlouho neprojevovalo. Ještě ve 50. minutě vedlo Zubří 25:20 a zdálo se, že poklidně míří za ziskem dalších dvou bodů. Od tohoto okamžiku se ovšem domácímu souboru začalo dařit v koncovce, ale také v obraně, a začala stíhačka. „Ve druhém poločase jsme zahráli opravdu výborně a v souboji s vedoucím celkem tabulky jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem. Nepříznivý vývoj ve skóre jsme tak postupně dokázali smazat,“ musel své svěřence za bojovnost a nasazení ocenit jejich lodivod.

V 59. minutě tak za velkého nadšení zaplněné ZDT Arény Chosik svojí brankou vyrovnal na 25:25. Navíc hned chvíli nato mělo Nové Veselí míč ve svých rukách a mohlo skóre překlopit na svoji stranu. Jenže přišla chyba a hostující Klíma dvěma góly zápas rozhodl ve prospěch lídra tabulky – 25:27.

„Čtyřicet minut jsme hráli opravdu výborný zápas, jenže dvacetiminutový výpadek byl až příliš znát. Přesto jsme dokázali zápas vyrovnat a měli jsme míč na svých rukách. Bohužel se nás už trošku drží smůla, protože místo toho, abychom vstřelili rozhodující branku, jsme sami inkasovali. Z kvalitního výkonu se musíme odrazit do dalších zápasů,“ neklesal po další porážce na mysli Pavel Hladík.

Sestava a branky: Šimovček, Studený – Štěrba 6/2, Chosík 4, Birdahič 3, Živojnovič 3, Sekulic 3, Melichar 3, Bartůněk 1, Kupa 1, Najman 1, Ptáčník, Valoušek, Veselý, Krčál, Štohanzl, Rozhodčí: Bečička, Horák. Vyloučení: 5:5. ŽK: 3:2. Diváci: 250. Poločas: 10:15.