Jeho slova potvrdil i Pavel Hladík, jenž o novou brankářskou jedničku hodně stál. „O jeho přestupu jsme jednali dlouho. Prakticky od minulého týdne už se jen čekalo na dotažení všech formalit. Jsem proto rád, že to máme zdárně za sebou," uvedl trenér Nového Veselí. „Tomáš už u nás během srpna absolvoval přípravné zápasy a ukázal, že bude velkou posilou. Navíc jeho přínos je nejen herní, ale i mentální, protože velmi dobře působí na hráče," dodal Hladík.

Třiadvacetiletý Tomáš Suchý, kterého novoveselské publikum dobře zná z kvalifikačních turnajů mládežnické reprezentace, vytvoří brankářskou dvojici s Jiřím Zahradníkem. Rodák z Mostu se kromě jednoho extraligového zlata může pyšnit i titulem akademického mistra světa, který získal s českým týmem v Brazílii. Na Vysočinu míří jako hráčská kompenzace za Davida Šůstka. S klubem podepsal jednoletou smlouvu.

Suchý je druhou velkou rybou. Už od začátku srpna obléká klubový dres Gabriel Hricišon, jenž prošel všemi mládežnickými výběry Slovenska a v posledních sezonách pravidelně nastupoval za extraligové Košice. Staronovou tváří je pak Martin Kovařík, jenž hostuje ze Zruče nad Sázavou.

Rakouské patálie

Přípravné období házenkářů se přehouplo do své druhé poloviny. A zlom to byl velmi nešťastný. Na turnaji v Rakousku Nové Veselí odehrálo dva zápasy, které shodně prohrálo. Domácímu Gänserndorfu podlehlo těsně 23:22 a slovenské extraligové Modře 26:21. O výsledky ale v kontextu tří zranění ale až tak nešlo.

„Bohužel tento turnaj pro nás byl velmi hořký, jelikož jsme si odnesli celkem tři zranění klíčových hráčů. Michal Štikar si podvrknul kotník a Pavel Hron má podrvtnutý prst. V léčbě by měli být ještě minimálně dva týdny. Ještě hůře dopadl Ondřej Němec, jenž v týdnu podstoupil artroskopii kolena," vypočítal ztráty Pavel Hladík.

Ligová sezona začne bronzovému týmu v neděli 22. září těžkým výjezdem do loni druhé Bystřice pod Hostýnem, na níž mančaft z Vysočiny loni nenašel pořádnou zbraň a z obou měření odešel poražen.