Trenére, jak byste zhodnotil zimní přípravu svého mužstva?

Jako trenér samozřejmě nemohu být nikdy plně spokojen (smích). Ale těší mě, že jsou všichni hráči zdraví a vyléčili se marodi. Zúčastnili jsme se dvou turnajů, na kterých jsme snad dostatečně natrénovali herní situace.

Jak do přípravného období zapadl vánoční turnaj?

To je dlouholetá tradiční akce, která se však nese spíše ve společenské rovině. Přijedou i hráči, kteří v Meziříčí začínali a je tak možnost si popovídat a trochu si i zahrát. Ale kluci se rozdělí do různých týmů, navíc hrají i ženy, takže o nějakém tréninku nemůže být řeč.

Kádrové změny tedy budou minimální?

Ano. Jak jsem již říkal, skoro všichni podzimní marodi jsou v pořádku. Jedinou výjimkou je Ladislav Konečný, místo něhož jsme však na křídlo získali plnohodnotnou náhradu. Z Bohunic přichází na jaro hostovat David Purczik a jeví se velice slibně.

Podle vašich slov to vypadá, že byste na jaře měli mít větší kvalitu?

Měli bychom být určitě silnější než na podzim. Projevit by se to mělo hlavně před našimi fanoušky, protože v této soutěži hraje domácí hřiště velkou roli.

Po podzimu jste říkal, že se na jaře chcete dostat do první trojky. Platí tento cíl, i když na třetí Hustopeče ztrácíte pět bodů?

Na tom plánu se nic nezměnilo. Prakticky všechny celky tabulkově nad námi hostíme doma, včetně vedoucího dua Olomouc, Kostelec, které jsou stále bez prohry. O tento primát je chceme připravit. Jako klíčové vidím druhé kolo, kdy pojedeme do Maloměřic. To je jediný z mančaftů tabulkově nad námi, s nímž hrajeme na jeho palubovce. Pokud tam uspějeme, uděláme hodně důležitý krok.

V sobotu vás doma čeká až desátá Telnice, která má pouhých pět bodů. Nemáte obavu z podcenění soupeře?

Tak to ani v nejmenším. Na podzim jsme v Telnici remizovali 24:24, přičemž jsme ještě byli napadeni domácími diváky. Soupeři tak máme co vracet.

Jakou taktiku jste na soupeře „ušil"?

Telnice má zkušený mančaft, který používá různé zbraně. Její hráči umí přihrát fauly, poležet si a vyvést protivníka z rytmu. Platí na ně však rychlá a důrazná hra, kterou budeme chtít aplikovat. Nic jiného než výhru nebereme.