Nejenže v sobotním podvečeru dokázal nováček naší nejvyšší soutěže zdolat v důležitém utkání Hranice, ale již o dvě hodiny dříve byla vedle ZDT Arény slavnostně otevřena nová ubytovna.

NOVÉ POKOJE I LEPŠÍ Z ZÁZEMÍ PRO KLUB

V jejím rámci tak celý oddíl získal k dispozici devatenáct dvoulůžkových pokojů, nové kabiny, posilovnu a další vylepšení možností regenerace pro hráče. Celá výstavba probíhala od července do prosince loňského roku a vyšla na více než 20 milionů korun. Finančně se na ní podílel městys Nové Veselí, Sokol Nové Veselí, Kraj Vysočina a ministerstvo školství. „Vybudovalo se nové zázemí pro A tým a kategorii staršího dorostu. K tomu devatenáct pokojů, což je perfektní, protože sem mohou jezdit na soustředění různé kategorie našich reprezentačních výběrů. Navíc tu můžeme mít ve vlastním klubovém zařízení ubytované i naše kluky," pochvaloval si trenér extraligových házenkářů Pavel Hladík.

Nové dílo ovšem nevzniklo samo od sebe, slavnostnímu otevření předcházela poměrně dlouhá cesta. „Je to pro nás velký posun dopředu, výsledek několikaleté dlouhodobé práce celého oddílu. Navíc je to také další krok k tomu, abychom byli na extraligové úrovni ještě více konkurenceschopnější a posunuli se o další stupínek výš. Celý klub dostal o něco pevnější základy," vysvětlil další pozitiva kouč extraligového nováčka.

DALŠÍ CÍL – SVAZOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

V Novém Veselí už několik let existuje házenkářské Krajské centrum talentované mládeže do patnácti let. To by se mohlo v blízké budoucnosti změnit. „Žádáme o zřízení svazového centra a věříme, že i díky vybudování nové ubytovny budeme v naší snaze úspěšní," dodal Pavel Hladík.

„Přínos vidím ve třech rovinách. Předně tu vzniklo zázemí pro hráče starší patnácti let, kteří k nám přicházejí z jiných oddílů, aby tu mohli hrát házenou, ale chodí do školy ve Žďáře. Nyní se tu mohou po tréninku ubytovat a přespat, nemusí už dojíždět. Tréninky tak mohou být až do 22 hodin a hala bude více využitá. Hodně oddílů tu také mívá soustředění a nyní budou mít kvalitnější podmínky. A za třetí to může pomoci i samotnému Novému Veselí, protože dosud tu žádné ubytování nebylo," vyjmenoval pozitiva nového objektu Jan Král, starosta Sokola v Novém Veselí.