VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Házenkáři Nového Veselí zažívají historickou sezonu

Nové Veselí - Potřetí v krátké době se házenkáři Nového Veselí probojovali do I. ligy. Zatímco předchozí dva pokusy o setrvání v soutěži měli jepičí život, tentokrát vše vypadá úplně jinak. Svěřencům Pavla Hladíka patří v polovině ročníku třetí místo a na bedně by se rádi vyhřívali i po jarních odvetách. „V zimní přestávce jinak neuvažujeme o žádném posílení. To je spíše otázka pro léto, kde nevylučuji příchod jednoho až dvou hráčů," říká kouč úspěšného celku.

24.1.2013
SDÍLEJ:

Ambiciozní trenér Nového Veselí Pavel Hladík chce navázat na nadmíru vydařený podzim. Foto: Veronika Ostrčilová

Jak velký vliv měly na úspěšný podzim dvě úvodní domácí výhry?

Velký samozřejmě. Dobře jsme si uvědomovali, že dobrý vstup do soutěže mužstvo uklidní a zároveň nakopne. Případné dvě prohry by naopak znamenaly nervozitu a tlak. Na jaře začínáme dvakrát venku, ale s tím rozdílem, že přece jenom něco máme nahráno. Hráči tak nebudou pod bodovým tlakem.

S podzimní částí v klubu panuje spokojenost, že?

To v každém případě. Naplnili jsme naše cíle být do šestého místa. Současně jsme si na sebe upletli bič, protože předchozí výsledky nás svým způsobem zavazují. Laťku jsme si nastavili hodně vysoko.

V čem je třetí působení Nového Veselí ve druhé nejvyšší soutěži jiné oproti dvěma předchozím, neúspěšným pokusům?

Především jsme na soutěž mnohem lépe připraveni, týká se to hlavně fyzické stránky. Soutěž má stejnou kvalitu jako v předchozích letech, ale my se v ní již umíme pohybovat. Základem našich úspěchů je kvalitnější obrana, na kterou jsme dříve dopláceli. Díky ní mnohem méně inkasujeme a zároveň se dostáváme do rychlých brejků, které dokážeme proměňovat.

Před sezonou jste také kádr posílili…

To ano, ale jenom v posilách to není. Jakub Kudla v útoku nahradil zraněného Honzu Strejčka, takže to byla spíše postová výměna. Naší devízou je šířka kádru, když někdo vypadne, máme kam sáhnout.

Oproti domácím zápasům se vám venku tolik nedaří, proč?

Svoji roli hraje několik faktorů. Předně nám pomáhá psychická podpora domácí vyprodané haly. Za druhé jsme těžili z příznivého losu, kdy jsme doma hostili celky ze spodku tabulky. Proto se na jaře ukáže, zda jsme oproti nim opravdu kvalitnější. Ani venku jsme však nepodávali špatné výkony, většinou jsme prohrávali o branku či o dvě. Doufám, že na jaře to bude jiné. Doma chceme samozřejmě vítězit i proti špičce tabulky a vozit body zvenku.

Který z podzimních zápasů byste vybral jako nejlepší, respektive nejhorší?

Za zápas, který se nám absolutně nepovedl, bych vybral ten ve Strakonicích. To byl absolutní výbuch, jediný na podzim, kdy se nám úplně rozpadla koncepce hry. Měl však i své pozitivum, protože hráče po výborném úvodu vrátil na zem. Vydařených zápasů bylo několik. Druhý poločas doma s Litovlí, jediná výhra venku v Jičíně, ale i výkony při prohrách ve Zlíně či v Bystřici nebyly špatné.

Kam sahají letošní ambice Nového Veselí?

Vzhledem k tomu, jak se sezona vyvíjí, bychom chtěli udržet současné třetí místo. Tomu i odpovídá náročnost zimní přípravy. Ale hledíme i koncepčně do budoucna, rádi bychom na tyto výsledky a výkony navázali v dalších letech. Aby letošní rok nebyl jen plácnutím do vody.

Teď už máte za sebou téměř tři týdny zimní přípravy. Jak jste s průběhem spokojený?

Na nějaké bližší hodnocení je příliš brzy. Máme za sebou úvodní blok, ve kterém jsme za dvanáct dní absolvovali deset tréninkových jednotek po dvou hodinách. Teď si kluci poprvé pořádně osahali míč na turnaji ve Velké Bystřici. I přesto, že příprava je velmi náročná, tak je na hráčích vidět veliká chuť a k tréninku přistupují velmi dobře. Je jasné, že zimní příprava je pro hráče hodně nepříjemná, ale kluci mají k tréninku profesionální přístup. Vědí, že bez něj se nebudou lepšit.

Můžeme čekat nějaké doplnění kádru pro jarní část sezony?

Chceme pokračovat v nastoleném trendu zapracování mladých kluků z našeho staršího dorostu. Celou přípravu včetně všech turnajů proto absolvovují s A-týmem Melichar, Němec, Ženatý a Houček. V zimní přestávce jinak neuvažujeme o žádném doplnění. To je spíše otázka pro léto, kde nevylučuji příchod jednoho až dvou hráčů. Sezona je dobře rozehraná, kluci pracují velmi dobře. I proto jsme se rozhodli v zimním přestupovém období do kádru nezasahovat. Jediným okysličením týmu může být někdo z uvedených dorostenců. Všichni kluci ukazují v přípravě, že jsou platnými členy týmu a do budoucna velkým příslibem pro náš klub.

V plánu vaší zimní přípravy nelze přehlédnout herní soustředění v Německu. Co tam na tým čeká a jak se soustředění zrodilo?

Je to vyústění výborné spolupráce s TV Grosswallstadt, TV Kirchzell a hlavně s trenérem Petrem Davidem (trenér TV Grosswallstadt a reprezantace Slovenska pozn. red.). Při mé stáži v Německu jsme o tom mluvili a nakonec se to podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Pro náš klub jde o velkou zkušenost a věřím, že kluky to hodně posune a to nejen co se týká vlastního výkonu, ale i přístupu k házené obecně. Atmosféra Bundesligy je nakažlivá a německá preciznost a přístup k tréninku je právě to, co z Bundesligy dělá nejlepší soutěž světa. Chci, aby to kluci zažili. Co se týká vlastního programu, tak v plánu jsou tři utkání. Dvě z nich by měla být proti týmům z první Bundesligy a třetí proti týmu ze třetí Bundesligy, ale dosud se vše dolaďuje, a proto zatím nebudu konkrétní.

Autor: Redakce

24.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Obsluha strojů 18 500 Kč

Seřizovači a obsluha konvenčních strojů na broušení brusič ploch. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18500 kč, mzda max. 28000 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: Požadavky: vyučen v oboru, znalost čtení výkresové dokumentace, komunikativnost,, popis práce: broušení ploch s vysokou přesností rozměrů, týden dovolené navíc, závodní stravování, penzijní přípojištění. Pracoviště: Žďas, a. s., Strojírenská, č.p. 675, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Nikola Filipová, +420 607 015 667.

Výroba - Výroba Nástrojař 20 500 Kč

Nástrojaři nástrojař. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20500 kč. Volných pracovních míst: 9. Poznámka: Požadavky: vyučen v oboru, praxe 5 let, tuzemské a zahraniční pracovní cesty, 3 směnný provoz, Popis práce: výroba, zapracování a zkoušky lisovacích nástrojů určených pro automobilový a spotřební průmysl, týden dovolené navíc, závodní stravování, penzijní přípojištění, v případě zájmu volejte p. Škorpíková Jitka, tel.: 566 642 401, e-mail: jitka.skorpikova@zdas.cz. Pracoviště: Žďas, a. s., Strojírenská, č.p. 675, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Jitka Škorpíková, +420 601 131 533.

Obchod - Obchod Obchodní referent 30 000 Kč

Obchodní referenti Obchodní manažer. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň:, - získávání nových zákazníků, - komunikace se stávajícími zákazníky, - identifikace jejich potřeb, - řízení a koordinace projektů, , Požadujeme:, - VŠ / SŠ vzdělání, - praxe 2 roky, - manažerské schopnosti a dovednosti, - řidičské oprávnění sk.B, - časovou flexibilitu, - samostatnost, - spolehlivost, - znalost AJ (nj, rj), - komunikativnost a tvůrčí přístup, , Nabízíme:, - zajímavou práci na moderních technologiích, - kvalitní pracovní prostředí, - možnost odborného vzdělávání, osobní rozvoj a profesní růst , - výhodné mzdové podmínky s motivační složkou mzdy , - příspěvky na doplňkové penzijní připojištění, - příspěvky na stravování, - týden dovolené navíc. Pracoviště: Del a.s. - žďár nad sázavou, Strojírenská, č.p. 2270, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Eva Krejčová, +420 566 657 209.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 85 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/Kuchařka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 85 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: kuchař/kuchařka na plný pracovní úvazek, nejlepé s praxí v oboru, nejdůležitější pro naši firmu je zájem a chuť do práce , výkonnostní a zvláštní prémie, různá firemní školení v oboru. Pracoviště: Bohumil kobza - restaurace ingot, Nádražní, č.p. 1142, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Zuzana Studená Mokrošová, +420 603 295 144.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Francouzi se radují z vítězství na MS.
8

Triumf po dvaceti letech. Francouzi přestříleli Chorvaty a jsou mistry světa

Zelená hora, poutní kostel Sv. Jana nepomuckého.

Chrám bude opět otevřen k večernímu rozjímání i zpovědi

Seniorka v bytě upadla, sama už nedokázala vstát

Žďár nad Sázavou – Dobrý konec měl případ, který policisté řešili v pátek po čtvrté hodině odpolední ve Žďáře nad Sázavou. Na strážce zákona se obrátila žena, jež měla obavy o svoji příbuznou – žďárskou seniorku.

Dítě střet se safari vláčkem nepřežilo

Zvole – Průběh prvního ročníku velkého rodinného festivalu Blue Style Prima Fest, jenž se od pátku odehrává v Šiklandu u Zvole na Bystřicku, zasáhla v sobotu kolem půl čtvrté odpoledne tragická událost. Takzvaný safari vláček, který vozí návštěvníky na vyhlídkové jízdy po zábavním areálu, se tam střetl s pětiletým chlapcem.

Osobnosti regionů: Vodákům povolte dvě piva, cyklistům jedno a lyžařům žádné

/INFOGRAFIKA/ Ať si vodáci klidně sjíždějí řeky s mírnou hladinkou alkoholu, shodují se tři čtvrtiny osobností českých, moravských a slezských krajů, které oslovily regionální redakce Deníku.

OBRAZEM: Na Žďársku odstartoval největší rodinný festival Blue Style Prima Fest

Zvole - V areálu Šiklova mlýna u Zvole na Bystřicku odstartoval v pátek 13. července první ročník akce, jež má za cíl stát se největším rodinným festivalem v republice.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT