Výsledek 6:5 z palubovky čtvrtého týmu soutěže je sice příslibem stoupající formy, a zároveň i nejlepším venkovním počinem v sezoně, ale k záchraně prvoligové příslušnosti už Žďár potřebuje nutně začít pravidelně vyhrávat.

„Sehráli jsme vyrovnaný zápas, který se rozhodl ve 3. třetině. V klíčových okamžicích jsme udělali neuvěřitelně zbytečné chyby. Domácí je potrestali a zaslouženě vyhráli," shrnul duel hrající trenér Žďáru Petr Tlustoš.

Za pravdu mu dal i jeho protějšek Jan Šťastník: „O vítězství rozhodl náš zlepšený výkon v poslední dvacetiminutovce. Když se nedaří, a že nám se dnes nedařilo, tak bylo potřeba ty body doslova urvat. A dneska jsme je vyloženě urvali."

V tabulce zůstávají Hroši na předposledním 11. místě s děvíti body. Na deváté Kladno, které má zápas k dobru, ztrácí osm bodů.

ZNOJMO ŽĎÁR N. S. 6:5

Hroši vstoupili do zápasu se změnou na postu brankáře. Macháčka vystřídal Krátký, který držel svůj tým dlouho při vidině vytoužené výhry. Skóre jako první otevřeli hosté, v protiútoku dvou na jednoho nahrál Ondřej Zerák Kosovi, a ten z první prostřelil znojemského gólmana Sekaninu. Před odchodem do kabin se domácí dočkali vyrovnání. Svoje galapředstavení odstartoval ranou do odkryté branky znojemský Petr Sláma. Úvod druhé třetiny patřil domácím, z gólů se však paradoxně radovali hráči z Vysočiny. Kos svým dalším zásahem Žďárské uklidnil a vzápětí využil nabídnutou přesilovou hru trenér Tlustoš, 1:3. Další šance Hipposu už ale zůstaly nevyužity. Ve 33. minutě lapil Krátký trestné střílení Miklíka, jenže následná znojemská přesilovka skončila gólem. V závěru druhého období ještě dvakrát orazítkoval konstrukci Kos a sedm vteřin před sirénou měl dobře postavenou branku i brankář Krátký. Třetí část se změnila ve velké dostihy. Domácí otočili na 4:3 a Hippos musel dotahovat. Za stavu 5:5 sahal po třech bodech, jenže hrdina večera Sláma svým čtvrtým gólem v utkání poslal Žďárské domů s prázdnou.

Branky a nahrávky: 19. Sláma (Kucharič), 35. Sláma, 41. Sláma (Čihal), 42. Kucharič (Sláma), 50. Bárta, 54. Sláma (Bárta) 17. Kos (O. Zerák), 24. Kos (Tlustoš), 27. Tlustoš (Kos), 43. M. Zerák (Melichar), 53. Haman (Melichar). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 105. Třetiny: 1:1, 1:2, 4:2. Hippos Žďár nad Sázavou: Krátký Karásek, Kaštánek, F. Dvořák, Kos, O. Zerák, Tlustoš, T. Dvořák, Melichar, M. Zerák, Turinský, Imramovský, Donář, Haman.