Žďárskému odchovanci, který po několika basketbalových štacích zakotvil v Ústí nad Labem a loni udržel tamní Pandy jako nejmladší kormidelník Mattoni NBL v nováčkovské sezoně v nejvyšší soutěži, zlomilo vaz osm porážek z deseti zápasů. „Basket, který tým předvádí, není takový, jaký bychom si představovali, a proto jsme se rozhodli ke změně na postu hlavního trenéra," vysvětlil manažer klubu Zdeněk Rytíř.

„Trenér Bednář byl po středečním utkání s Děčínem uvolněn, a tým dočasně povede pan Šedivý, který má velké trenérské zkušenosti. Po víkendu začne vedení klubu jednat s panem Bednářem a během příštího týdne bychom chtěli situaci ohledně nového trenéra vyřešit," dodal.

Co na to Bednář? „Možná jsem trochu překvapený, ale výsledky nebyly přesvědčivé, ať už na začátku sezony, nebo po posílení kádru. To byl asi jeden z hlavních důvodů, proč vedení tenhle krok udělalo. Překvapilo mě to jako spoustu jiných věcí, ale nejsem z toho úplně mimo a rozhozený. Byly tam nějaké náznaky, že by se něco takového mohlo stát," přiznal.

Zatím bez práce

Dvaatřicetiletý otec od rodiny nyní okouší tvrdý trenérský chlebíček. „Momentálně jsem nezaměstnaný. Z Ústí jsem teď dostal nabídku na manažersko-sportovní pozici, ozvali se i odjinud, ale ty nabídky už nejsou tak konkrétní," popsal svou situaci manžel bývalé basketbalové reprezentantky Markéty Bednářové, s níž má půlročního syna Matěje.

Jejich společný život u Labe proto nabral zcela jiný rozměr. „Zrovna jsme se sem s rodinou přistěhovali, takže je to nepříjemné. Máme malé dítě, je potřeba to co nejrychleji vyřešit. Vše je ale otevřené do spousty směrů," nechtěl být Bednář, jenž má kořeny ve Žďáře a dlouho žil v Praze, konkrétnější.

Prorazit zpět do vrcholného světa pod bezednými koši nemusí být v úzkém počtu týmů a širokém záběru trenérů vůbec jednoduché. „Už jsme se bavili i o tom, že bych dělal něco jiného. Radši bych ale zůstal u basketu, který mě baví," je jasné Bednářovi.

Důležité slovo v jeho rozhodování bude mít rodina. „Malej mi poradil, ať jsem z toho vyklidněnej, hlavu si z toho nedělá, takže si z něj beru příklad," usmál se Bednář a hned se v žertu vyptával, zda Žďár neshání mladého a šikovného trenéra.