Rozhodující utkání hrané na palubovce bystřických hráčů a bitvu nakonec rozhodla až poslední minuta zápasu, ve které padly hned čtyři branky.

II. LIGA – VÝCHOD - PLAY DOWN

BYSTŘICE N. P. – H. BROD 7:9

Stav série 2:3
Hostující celek se dostal během třinácti vteřin do dvoubrankového vedení, zásluhou Petra Jelínka a Radima Vlka. První jmenovaný ještě přidal třetí branku Draků a po něm se ještě trefil Sláma. Hostům se do přestávky podařilo snížit dvěma brankami v rozmezí 44 sekund.

Druhá třetina začala stíhací jízdou Bystřice. Už po 25 vteřinách snížil Prášil, po něm zamířil přesně Mach a ve 29. minutě se trefil Chocholáč a domácí prohrávali. Jenže s tím se nechtěl smířit Pešek, který srovnal na 5:5.

Po změně stran se pak opět s brankami roztrhl pytel. Padlo jich hned šest. A hned čtyři v poslední minutě, tři z toho v síti domácích, kteří podlehli Drakům 7:9. Hosté si tak zajistili záchranu a i v příští sezoně si zahrají druhou ligu.

„Po výborném začátku jsme si to sami zkomplikovali zbytečnými chybami, které soupeř nemilosrdně trestal. Poté už to byl boj o každý míček. Jsme rádi, že jsme to zvládli a přejeme Bystřici, aby se udržela. Děkujeme férovým fanouškům a budeme se těšit i příští rok na derby," řekl k rozhodujícím utkáním útočník Petr Liška.

„Po nevydařené první třetině jsme dokázali utkání ještě otočit ve svůj prospěch, ale bohužel v koncovce přálo štěstí soupeři," smutnil střelec Bystřice Miloš Prášil.
Branky a nahrávky: 19. Prášil (Dvořák), 19. Dvořák (Trentin), 21. Prášil (Procházka), 23. Mach (Zavadil), 29. Chocholáč (Procházka), 55. Trentin (Dvořák), 60. Zavadil (Prášil) – 9. Zelenka (Pešek), 9. R. Vlk (Sláma), 11. Jelínek, 18. Sláma (Zelenka), 39. Pešek (Zelenka), 49. Roztočil (Sláma), 59. Míka (Paul), 59. Pešek (Zelenka), 59. vlastní. Rozhodčí: Lukáš Ležák a Martin Ležák. Diváci: 99. Třetiny: 2:4, 3:1, 2:4. H. Brod: J. Jelínek – Míka, Paul, Roztočil, Pešek, Sláma, Zelenka, Rezek, Čermák, Brestovský, R. Vlk, Liška, P. Jelínek, Dočekal, A. Vlk, Zmrhal, Kučera, Suchý.

Cesta Draků za záchranou
Bystřice – H. Brod 4:8
Bystřice – H. Brod 8:2
H. Brod – Bystřice 4:6
H. Brod – Bystřice 6:5 SN
Bystřice – H. Brod 7:9