Dva závodníci na bodech, chyby na střelnici. Tak se dá ve zkratce shrnout čtvrteční úvod tolik sledovaného Světového poháru na Vysočině.

„Trošku nás to mrzí,“ uvedl ředitel svazu Ondřej Rybář.

Nejlepší byl právě Krčmář. Skončil dvacátý a výkon na lyžích ohodnotil jako dobrý. O tři pozice za ním dojel Ondřej Moravec.

České biatlonistky na tréninku 18. prosince 2018 v Novém Městě na Moravě před závody Světového poháru.
OBRAZEM: České biatlonistky trénují na závody v Novém Městě

Oba zkušení reprezentanti zaváhali hned při první střele. Minuli terč a po trestném kole už nemohli pomýšlet na umístění mezi elitou. Škoda.

Z vítězství se radoval Johannes Thingnes Boe z Norska před Rusem Alexandrem Loginovem a Švédem Martinem Posiluomou.

Nezářil ani Fourcade

Češi měli přece jen díky jednomu závodníkovi dobrý pocit. Do sobotního stíhacího závodu se dostal také Jakub Štvrtecký (48. místo), který se přes dvě chyby na stojce pohodlně vešel do šedesátky kvalifikovaných.

„Bylo to super,“ líčil mladík své dojmy z debutu na Vysočině. „Hlavně mě těší, že jsem se dostal do stíhačky a můžu se znovu předvést před rodinou a známými,“ usmál se oslavenec, kterému je dnes 20 let.

Zajímavost? Na slavného Martina Fourcada, což je prý jeho idol, ztratil český talent jen tři sekundy. Francouzský suverén nezářil: při střelbě udělal čtyři minely.

Mimochodem: závod se netýkal Michala Šlesingra: na trať jej nepustil zlomený krční obratel. Mimo hru bude minimálně do ledna…

Diváci na závodu SP v biatlonu ve sprintu na 10 km mužů.
Ucpaná parkoviště, plné obchody lidí – i tak může vypadat biatlon