„Všichni už se těšíme. Přestávka byla poměrně dlouhá, přesto doufáme, že pro nás sezona v neděli neskončí,“ věří kouč Vlků Petr Šilhart v postup.

Valašské Meziříčí se po většinu sezony pohybovalo v ligovém suterénu, zlepšenými výsledky v závěru soutěže si ale řeklo o záchranu i vyřazovací boje.

Vyhrávalo hlavně doma, kde urvalo osm z deseti zápasů. Venku uspělo pouze v posledním Lipníku a sezonu zakončilo s bilancí 9 vítězství a 11 porážek na šesté pozici. V play-off pak vyřadilo třetí Podolí, když v odvetě uhájilo domácí výhru 62:45, nedaleko Brna padlo 67:75 a díky lepšímu skóre postoupilo.

Jako jediní dokázali ve Valašském Meziříčí bodovat naplno dva nejlepší celky po základní části – Žďár a Krnov. „Pro nás to byl v listopadu zlomový zápas, který jsme urvali silou 72:65. Nastartovali jsme tam šňůru čtrnácti vítězství. Od té doby jsme ušli poměrně velký kus cesty, momentálně jsme v mnohem větší pohodě a dovolím si říct, že jsme i silnější než tehdy,“ konstatuje Šilhart.

To žďárští Vlci ukázali na konci února, kdy na své palubovce přehráli Valašské Meziříčí 82:59. „Výsledek úplně neodpovídá kvalitě soupeře. Do Žďáru přijeli bez dvou pivotů, zejména postrádali střeleckého tahouna Tadeáše Janíka,“ upozorňuje kouč.

Ilustrační foto
Kadetky z Veselí si zahrají o volejbalovou extraligu

Právě dvoumetrový hráč narozený v roce 1994 je klíčovou postavou semifinálového soka. „V 18 zápasech dal 438 bodů. Se svým průměrem 24,3 bodu na zápas patří k absolutní špičce ligy. Je vlastně na tom jako Honza Stehlík, který nás zlobil ve čtvrtfinále. K tahounům patří i v prvoligovém Novém Jičíně, kam hostuje, takže je jasné, že na něj hráče upozorníme. Oni ho ale znají, dobře ví, co mohou čekat,“ dodává Šilhart.

A co by mělo na soupeře platit? „To je pořád stejné. Týmová hra na obou polovinách hřiště, rychlý přechod do útoku, málo ztrát a hlad po vítězství,“ zamýšlí se kouč Žďáru.

Nezapomněl ani na diváky, kteří na čtvrtfinále dorazili v hojném počtu. „Chtěl bych na nedělní semifinále pozvat všechny fanoušky basketbalu. Sice hrajeme už v 9 hodin, protože v hale na Bouchalkách jindy nebylo volno, ale pokusíme se jim to ranní vstávání vynahradit co nejlepším výkonem. A pokud to bude možné, přijďte nám fandit v bílém, ať jsme jednotní,“ přeje si Petr Šilhart.

Starší žáci Hipposu Žďár nad Sázavou neměli v Kraji Vysočina konkurenci a nyní si ještě brousí zuby na postup mezi republikovou elitu.
Mladí Hroši jsou mistry kraje