K dopravní nehodě vyjely tři posádky záchranářů. "Šedesátiletá řidička osobního vozidla i přes veškerou snahu záchranářů svým vážným zraněním na místě nehody podlehla a její jedenaosmdesátiletá spolujezdkyně byla s těžkým zraněním transportována do brněnského traumacentra, " sdělil mluvčí zachranářů Petr Janáček.

Lidé z autobusu pak utrpěli lehká zranění. "V době dopravní nehody cestovalo v linkovém autobuse čtyřiadvacet cestujících. Lehce se zranil jeden z cestujících a také řidič. Oba zdravotníci převezli na ošetření do nemocnice v Jihlavě," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté žádají všechny, kdo dotyčné na videu poznají, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
Poznáte muže a ženu na videu? Obraťte se na policii. Může jít o zloděje

Na Jihlavsku to v prosinci není první nehoda autobusu:

Nehoda autobusu u Puklic na Jihlavsku.
VIDEO: Neštěstí u Jihlavy. Pod autobusem s dětmi se utrhla krajnice

Že by při nehodě sehrál svou roli alkohol, policisté vyloučili. "U řidiče autobusu provedli dechovou zkoušku, která ukázala negativní výsledek," informovala Čírtková.

Silnice byla několik hodin uzavřená. „Policisté provoz odkláněli od kruhového objektu přes Kostelec a v opačném směru v Dušejově přes Nový Rychnov. Kolem sedmnácté hodiny se podařilo provoz v místě nehody obnovit kyvadlové a po jeho úplném uklizení pak plně obnovit, " dodala policejní mluvčí Čírtková.