Policie přijala od ranních hodin oznámení o šesti desítkách dopravních nehod, při nichž jeden člověk zemřel. „Nejhorší situace byla na hlavním tahu na Znojmo u Želetavy na Třebíčsku, který od rána blokovala havarovaná nákladní auta. Místa se podařilo částečně zprůjezdnit před polednem," řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Odpoledne bylo nehod méně, protože sněžení přecházelo v déšť a teploty se držely nad nulou. Kolem půl druhé se ale stala tragická nehoda na Žďársku. Devětapadesátiletý řidič nákladního auta narazil do stromu mezi Kuklíkem a Rokytnem na Novoměstsku, na místě zemřel. Při šetření okolností dopravní nehody a na základě vyjádření lékaře, který na místě zasahoval, bylo zjištěno, že řidič nezemřel v přímé souvislosti s dopravní nehodu, ale že příčinou byly zdravotní problémy.

Solené hlavní tahy byly nyní spíš mokré, na vedlejších silnicích je ujetý sníh posypaný drtí. Řidiči by podle krajských silničářů měli pořád jezdit opatrně.

První nehoda na silnici první třídy číslo 38 se stala u Želetavy kolem sedmé hodiny, šlo o střet dvou kamionů. Jeden z řidičů byl zraněn. Další nákladní auto havarovalo na silnici 38 po půl deváté, dva kilometry před Želetavou ve směru od Jihlavy. „Tam se převrátilo nákladní vozidlo, které převáželo řepkový šrot," informovala Čírtková. U obou nehod stanovila policie objízdné trasy pro osobní auta. Kamiony se ale vzhledem ke špatným klimatickým podmínkám snažila udržet na hlavní silnici.

Kamiony dopoledne uvízly v kopcích na řadě míst Vysočiny. Nehod se mezi sedmou a dvanáctou stalo devětapadesát, dva cestující byli lehce zraněni. Policisté také přijali stovku volání od řidičů, kteří si stěžovali na špatně sjízdné nebo neošetřené komunikace.

Sníh působil na Vysočině řidičům potíže od středečního večera. Do čtvrtečních sedmi hodin ráno už měli policisté nahlášeny tři desítky dopravních nehod, při nichž byl jeden člověk lehce zraněn.