Právě s ledovkou se v úseku dosahujícím délky třináct kilometrů  museli vyrovnávat řidiči ve čtvrtečních ranních hodinách na silnici I/37 v obcích Polnička, Škrdlovice, Karlov a Vojnův Městec. Se zvýšenou opatrností byla sjízdná také část komunikace z Netína do Záseky na Velkomeziříčsku. I tam totiž motoristy před polednem potrápila hladká vrstva ledu, a to konkrétně v délce 1,4 kilometry. „Posypový vůz řešil zledovatělou vozovku rovněž u obce Ostrov nad Oslavou ve směru k dálnici,“ přiblížila dále situaci na vozovkách žďárská policejní mluvčí Jana Martincová.

Ke střetu tří osobních automobilů došlo krátce před půl desátou v ulici Sportovní v Novém Veselí. Nikdo nebyl zraněn. Stejně, tedy bez poranění, skončila zase kolize dvou nákladních automobilů na silnici II/354 v obci Radostín nad Oslavou. Provoz tam byl až téměř do dvanácté hodiny možný v jednom jízdním pruhu. „K další nehodě museli policisté do Dolní Rožínky na Bystřicku, kde se srazila dvě osobní auta. Nehoda se obešla bez zranění osob,“ doplnila mluvčí Jana Martincová.

Ke zraněným řidičům osobních vozů museli naopak zdravotníci – bouralo se u obce Ruda nebo na silnici II/354 u Nového Města na Moravě. A havarovalo se také na dálnici D1 na 129,6 a 129 kilometru ve směru na Brno, kde šofér osobního automobilu skončil v ocelových středových svodidlech. Po nehodě byl částečně omezen levý jízdní pruh.

Naopak bez komplikací se v předposlední pracovní den tohoto týdne dostávali lidé do zaměstnání, k lékaři nebo mimo jiné do škol veřejnou autobusovou dopravou . „Potíže s dopravou jsme nezaznamenali,“ vyjádřila se Jaroslava Zichová ze žďárské přepravní společnosti ZDAR.