„Uvedla, že její blízký příbuzný odešel sám na houby, přičemž jí po hodině volal, že se ztratil. Operační důstojník na místo ihned vyslal nejbližší policejní hlídky z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí a dopravní policisty,“ popsala začátek pátrací akce policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Seniora se naštěstí strážcům zákona a pořádku podařilo během půl hodiny vypátrat. „Muž byl nalezen v lese u silnice. Byl v pořádku, neutrpěl žádné zranění a policisté ho odvezli zpět k jeho rodině,“ informovala Stanislava Miláčková.

Policisté opět apelují na houbaře, aby dodržovali základní bezpečnostní pravidla. Měli by mimo jiné chodit pouze tam, kde to dobře znají. „Pokud se dostanou do neznámých míst, měli by si zapamatovat orientační body, podle nichž najdou cestu zpět, nebo na jejichž základě lze identifikovat lokalitu, kde se nacházejí v případě přivolání pomoci,“ doplnila policejní mluvčí.

Lidé, kteří se vydají do lesa, by měli také pokaždé informovat své příbuzné či známé o tom, kde se budou pohybovat. „Toto platí obzvláště v případě seniorů,“ poznamenala Stanislava Miláčková.

Houbaři by neměli zapomínat doma mobilní telefon a v případě, že jsou trpí vážnou nemocí nebo alergií, by měli mít u sebe také potřebné léky.

Ilustrační foto.
Řidič dopoledne nadýchal 1,15 promile