„Třicetiletý řidič jízdní soupravy tvořené nákladním automobilem s návěsem ve stoupání na sněhem pokryté vozovce nezvládl řízení vozidla a přejel s jízdní soupravou do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím autobusem Mercedes Benz Intouro. Autobus byl nárazem odražen mimo vozovku, kde poškodil dřevěné oplocení,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ilustrační foto
Čerstvý sníh zkomplikoval dopravu v kraji

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče autobusu, který byl vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen na vyšetření do Nemocnice Pelhřimov. „Dále došlo k lehkému zranění řidiče nákladního automobilu a ke zranění jeho spolujezdkyně, kteří byli převezeni vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Jindřichův Hradec,“ doplnila zprávu policejní mluvčí.

Místo zůstalo po nehodě zcela neprůjezdné, policisté odkláněli provoz na objízdné komunikace. Osobní doprava vedla přes Božejov, Drahoňov, Babín a Johanku, nákladní vozidla musela z Kamenice nad Lipou až do Horní Cerekve a teprve odtud do Pelhřimova. „Před půl jednou se podařilo odstranit havarovaná vozidla a v místě plně obnovit provoz,“ dodala k dopadu ranní nehody na region Dana Čírtková.