Doprava se na dálnici v dopoledních hodinách úplně zastavila. Řidiči zase měli z dálnice pěší nebo odpočinkovou zónu. A také měli důvod k lamentování. Zejména si stěžovali na to, že nebyla doporučována žádná objízdná trasa – kvůli množství uzavírek, které na Vysočině nyní jsou.

„Dálnice je spravovaná Ředitelstvím silnic a dálnic, a my tudíž nemáme žádná práva na to, abychom tam jakkoli řídili provoz. Jediné, co můžeme, je upozorňovat na situace, které tam stále častěji vznikají,“ reagoval na včerejší případ během „odstartování“ nové uzavírky silnice na Brtnicku hejtman kraje Vysočina Miloš Vystrčil.

„Podle posledních zpráv, které mám k dispozici, by postupně na dálnici měly být přidány další kamery, meteohlásky a proměnné informační tabule, které by informovaly o rychlosti,“ zmínil hejtman. Rozšíření „dé jedničky“ bude ale podle Vystrčila věc hodně obtížná.

„Není reálné, aby se dálnici podařilo rozšířit v obou směrech na tři pruhy po celé její délce. Třeba bude v některých úsecích možné přidat pruh, to je ale záležitost Ředitelství silnic a dálnic,“ podotkl dále hejtman.

Jaroslav Paclík, Lenka Pospíšilová