Na dálnici se kvůli srážce tvořila kolona. „V místě nehody se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh. Kolona se začíná rozjíždět," informovali policisté na Twitteru krátce po půl jedenácté.

Řidičům doporučovali místo objet po souběžné silnici I/602. Plné obnovení provozu se podle policistů nedá odhadovat.
Řidiče dodávky na místě ošetřili záchranáři. „S lehkým zraněním jsme ho převezli do Úrazové nemocnice," sdělila mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Nehoda tramvají v brněnské Křížové ulici.
Vyšetřování nehody v Křížové: obžalovaný řidič, jeho šalinu chtěli brzy vyřadit

V opačném směru na Brno byla několik desítek minut neprůjezdná dálnice kvůli hromadné nehodě několika vozů, mezi kterými byly kamion, dodávka i osobní auto. Ke střetu došlo ve zúžení před osmou ráno.

„Havarovaná vozidla se podařilo odstranit, komunikace je plně průjezdná. Několikakilometrová kolona se začíná rozjíždět," uvedli policisté po deváté ráno.

Po půl desáté ráno se na silnici 602 u Říčan u Brna, po které měli řidiči zavřenou dálnici objíždět, srazila v husté mlze hned čtveřice vozů. Havarovala tam tři auta a kamion.

„Postarali jsme se o jednu pacientku, i v tomto případě se jednalo o lehké zranění. Po ošetření jsme ženu transportovali do Fakultní nemocnice Brno," doplnila Bothová.