Ve většině případů se jednalo o čerpání vody ze zatopených sklepů domů. Nejčastěji hasiči zasahovali na Žďársku, téměř třicetkrát. Z toho v devatenácti případech zasahovali hasiči přímo ve Žďáře nad Sázavou, kde voda zaplavila sklepy domů a objektů například na ulicích Veselská, Jihlavská, Strojírenská, Vančurova, Smetanova, V Lískách, Santiniho a na řadě dalších míst.

Na Jihlavsku vyjížděly jednotky požární ochrany třináctkrát. Vodu hasiči odčerpávali například v domech ve Stříteži, Dobroníně nebo ve Ždírci. V Herolticích řešili hasiči problémy vzniklé v souvislosti s přetékajícím rybníkem.

Bez komplikací se neobešly ani ostatní části kraje, počet výjezdů však nebyl nikterak výrazný. Na Havlíčkobrosku zasahovali hasiči dvakrát, na Pelhřimovsku pětkrát a na Třebíčsku čtyřikrát. "Nejvíce událostí řešili hasiči do 22. hodiny večerní, noc byla pak již relativně klidná a v sobotních ranních hodinách přibývaly výjezdy jen velmi sporadicky. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob," konstatovala mluvčí hasičů Petra Musilová.