Čtyřiadvacetiletá řidička projížděla s osobním vozidlem VW Polo po silnici III. třídy ve směru od obce Zubří směrem na Nové Město. "Při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou v táhlém klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy a na vozovce pokryté souvislou vrstvou mokrého sněhu dostala smyk, který nezvládla. Přejela do protisměru a následně vyjela vlevo mimo komunikaci do příkopu u železničního přejezdu," popsala nehodu policistka Dana Čírtková.

Při nehodě, která se stala ve čtvrtek krátce po půl šesté ráno, nebyl nikdo zraněn. Provoz na železniční trati byl zastaven a v místě byly zřízena pro cestující náhradní autobusová doprava. Policisté provedli u řidičky orientační dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Celková škoda vzniklá při nehodě dosáhla částky 60 000 korun.

Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Žďáře nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě a jednotkou HZS SŽDC Havlíčkův Brod. Po zadokumentování dopravní nehody policisty vyprostili hasiči vůz z profilu železniční tratě.