Od pondělí 10. května se mohou opět rozjet lanovky, rozhodla vláda. Vlekaři na Vysočině se konečně dočkali, jen jim aktuálně tak trochu chybí sníh.

Skiarély za sebou nemají dobrou zimu. Ne snad že by bylo málo sněhu, ba naopak, problém ale byl ve vládních opatření. Na konci loňského roku se lyžovat smělo, pak přišel zákaz a datum možného spuštění lanovek se stále odsouval. Nikdo neřekl, že už zůstanou do konce zimy stát. A tak majitelé sjezdovek doufali. A chystali areály, což nebylo zadarmo.

Výstava Když slunéčko zemi políbilo s podtitulem Pocta národopisci Vratislavu Bělíkovi v Muzeu Vysočiny Třebíč.
Konečně. Krajská muzea, památky a galerie na Vysočině v úterý otevřou

Nakonec jim zbyly oči pro pláč. Kompenzace ve výši pár stovek za den to rozhodně nespravily, vždyť denní výdělky by se jinak mohly pohybovat až v desítkách tisíc. Není divu, že vlekaři při komentování situace často volili ostrá slova, na Čeřínku dokonce vozili lyžaře na kopec za skůtrem.

Nyní se kvapem blíží začátek koupací sezony a opět nikdo neví, jestli budou koupaliště v provozu. Kde ale chtějí stihnout otevřít hned na začátku června, kdy bývá při hezkém počasí o koupání velký zájem, musí už být zhruba v polovině příprav. A tak majitelé koupališť doufají. A chystají areály, což není zadarmo…