Dávno pryč je naštěstí doba, kdy stánky s točenou nabízely vesměs jen vanilkovou a čokoládovou, občas i nějakou ochucenou ovocným aroma. Dnes je to jiné. Sorbet z pravého ovoce se stává standardem a příchuti hrají do karet těm, kteří rádi zkouší novinky. V Lukách nad Jihlavou je občas v nabídce Pařížský krém či tiramisu, ve Vílanci zase točili makovou. Nebo kombinaci ananas a kokos, která prý chutná jako piňa colada.

O koncert Dagmar Peckové byl velký zájem. Kdo se nevešel do kostela, ten mohl sledovat přímý přenos v kulturním domě.
VIDEO: Koncert Dagmar Peckové zahájil sbírku na opravu studnických varhan

Pak je tu ještě kopečková. Ta v nákupních centrech je chuťově něco úžasného, třebaže není nejlevnější. A nebo kousek od centra Jihlavy, tam si lidé mohou dát unikátní příchuť kokos s rumem. Zmrzlinu s alkoholem je možné nabídnout díky unikátnímu stroji, který směs kontinuálně domražuje. Podobně v třebíčském Adam´Snack občas přimíchají do sorbetu gin, jindy Amaretto nebo Aperol Spritz. A když bylo chladno, byla v nabídce zmrzlina obsahující čokoládu toblerone a Trebitch Whiskey, prý na zahřátí. Abstinenti zase mohli zkusit rakytníkovou, arašídovou nebo lotuskovou.

Doufejme, že letos bude horkých dní co nejvíce. Příchutí, které člověk prostě potřebuje ochutnat, je totiž jak se zdá víc než dost.