Předchozí
1 z 6
Další

Anně Knoflíčkové se práce stala koníčkem

Práce se Anně Knoflíčkové, ředitelce školy ve Strážku, stala koníčkem. „Svou“ školu má ráda a stejně tak i městys, v němž bydlí. „Já jsem ředitelkou strážecké školy od roku 2013. A na základě konkurzu, který proběhl v dubnu 2019, jsem zřizovatelem byla opět jmenována a pokračuji v řízení Základní školy a Mateřské školy Strážek,“ říká Anna Knoflíčková.

foto1Zdroj: Deník / Helena Zelená Křížová

Není na to ovšem sama. „Dosud se nám podařilo splnit mnoho cílů především podporou lidí motivovaných a oddaných pro práci. Škola je po stránce materiální velmi dobře vybavena a učitelé jsou odborníci na svém místě. Tím hlavním partnerem, který je rozhodující pro naši školu, je ale zřizovatel školy, tedy městys Strážek. Za poslední roky mi zřizovatel významně pomohl finanční podporou zmodernizovat a opravit školu a za to jako ředitelka školy děkuji,“ usmívá se Knoflíčková.

foto2Zdroj: Deník / Helena Zelená Křížová

Škola svým žákům nabízí nejen klasické učení, ale i něco navíc. „Máme třeba „tančící židle“. Musím ale podotknout, že vzdělávat znamená vést lidi k moudrosti, k poznání a učení, k umění naslouchat a k hledání cesty k porozumění a vzájemnému respektu. A to naše škola jako vzdělávací instituce dělá,“ poznamenává.

foto3Zdroj: Deník / Helena Zelená Křížová

Na své svěřence může být Anna Knoflíčková pyšná. „V každé třídě máme žáky, kteří pravidelně školu reprezentují v různých soutěžích na úrovni okresní či regionální. Zapojují se například do soutěží z cizích jazyků, češtiny, dějepisu, informatiky, výtvarné výchovy, matematiky, a také do soutěží sportovních. Za zmínku stojí letošní 1. místo v soutěži v manuální zručnosti nebo umístění mezi nejlepšími v krajské soutěži Poznej Vysočinu,“ vyzdvihuje.

foto4Zdroj: Deník / Helena Zelená Křížová

„Radost mám i z aktivit, které organizuje Spolek rodičů s dětmi a učiteli v mimoškolním čase. Zde bych uvedla především školní ples, maškarní karneval, vánoční a velikonoční tvořivé dílny či drakiádu. Tyto akce, stejně tak jako třeba vystoupení žáků dramatického kroužku, významně přispívají ke společenskému životu v naší obci,“ dodává.

foto5Zdroj: Deník / Helena Zelená Křížová

Ředitelka strážecké školy ovšem nežije jen prací. Má i své vlastní koníčky a zájmy. „Mám moc ráda svou rodinu, manžela a své dvě děti. Taky se ráda věnuji úklidu domácnosti, zavařování nebo třeba šití na téměř stoletém šlapacím stroji, který jsem dostala od své tety. Se svými nejbližšími vyrážím v létě na kolech do přírody, v zimě lyžujeme a jsme rádi, když najdeme čas být spolu a vyrazíme třeba na procházku do lesa,“ svěřuje se Anna Knoflíčková.

foto6Zdroj: Deník / Helena Zelená Křížová