Jak si užíváte léto? Plánujete pracovat, nebo chystáte i nějaké volno?
Plánuji pracovat. Léto je sezóna pro muzikanty, takže se věnujeme koncertování.

Můžete poslouchat hudbu i po náročném koncertu?
Ne, vůbec. Potřebuji absolutní ticho. Já poslouchám hudbu jen když uklízím a řídím. Jsem ráda, když mám možnost poslechnout si nějaké koncerty, ale že bych si pustila cédéčko, to se mi nestalo hodně dlouho, protože se na to ráda soustředím.

Jak tedy relaxujete?
Nejlepší relax je pro mě ticho, ale relaxuji také spánkem a nejraději se večer podívám na film, protože mám hrozně ráda filmy. Hodně ráda vařím a když mám třeba dva tři dny volno, tak ráda vypadnu někam do lesa. Hodně mi prospěje nechat telefon doma, protože je hrozné, když jste třeba dva týdny pryč, ale máte u sebe telefon, tak si vůbec neodpočinete.

Připravujete nějaké novinky?
My jsme teď vydali nový singl Bumerang, a to je taková největší novinka. Vydali jsme ho v Česku a Polsku a chystáme taky dokument o deseti letech na scéně v obou zemích. Dva roky jsme to točili a teď to stříháme a připravujeme tak, aby to na podzim bylo hotové.

Co bude obsahovat dokument?
Bude tam i spousta archivních záběrů, ale hlavně rozhovory jiných lidí z branže, bude tam i spoustu momentů z akcí, kde s námi kamera byla. Film bude hlavně o mluvení a pocitech jaké to bylo být dítě ve světě dospělých. Je to vlastně uzavření mého dětství. Měla jsem potřebu deset let na scéně nějak oslavit, a možná z toho dělám velké haló, protože hodně lidí slaví dvacet let nebo i třicet na pódiu a deset je takový nic moc, ale já to beru jako uzavření dětství.

Kde se dokument objeví?
Já bych to ještě nechala otevřené. Máme chuť projet česká a polská kina, kde bychom se potkávali s fanoušky a rovnou promítali dokument. Určitě dokument na nějaké festivaly přihlašovat nechci, ale pokud by někdo chtěl film promítnout, tak určitě budeme moc rádi, protože na tom přeci jen trávíme hodně času.

Postupně se věnujete autorské tvorbě. Chtěla byste na písních v budoucnu pracovat sama?
Já jsem vždycky nějakou součástí u tvorby. Ať už jsem někdo, kdo dá námět, nebo ten, kdo pak sedí s tím člověkem. Nikdy to není tak, že bych dostala písničku hotovou a nazpívala bych ji. Ráda si nechávám pomoci od lidí, kteří se tomu věnují a dělají to dobře. Nejspíš ani nemám potřebu dělat všechno sama. Když mám kolem sebe schopné muzikanty, tak toho ráda využiju. Je to ale určitě nejtěžší věc z toho, co dělám, protože se mi pořád něco nelíbí. Určitě to není tak, že bych si sedla na víkend na chatě a udělala bych desku, tak to opravdu není. Ještě když to děláme na dva trhy, tak to vyžaduje velké přípravy. Nejradši mám koncerty, kde už můžu zpívat hotové písničky, tvorba je pro mě spíše takový porod. (smích)

Kde vlastně přišla myšlenka vytvořit písničku Bumerang?
Samotná myšlenka přišla v klubovně na zahrádce, což je takový bar, kde jsem seděla s jedním textařem a napadlo mě, že bych chtěla lidem sdělit, jak se snažím žít. Myslím si, že jakou energii vyšlete do světa, taková se vám bude vracet. Je to vlastně o tom, že když se budete chovat dobře, tak se vám to vrátí a stejně tak i naopak. Nechtěla jsem vyloženě vztahovou písničku, protože těch jsem měla dost. Myslím si, že když o tomto tématu s někým mluvím, tak se setkávám s hezkými ohlasy.

Začátkem července jste vystupovala na Vysočina Festu v Jihlavě. Máte raději festivaly nebo koncerty?
Obojí je super. Je pravda, že záleží na tom, jaký máte playlist. Když jsme jeli například akustické turné, tak to muselo být něco, co by se dalo hrát jenom v klubech a kulturácích a na festivalu by to nešlo. Teď máme pop-rockový playlist, který právě hrajeme na festivalech. Pro mě je ideální v létě jezdit velké festivaly a pak na podzim zase hrát v klubech.

Připravujete na podzim nové turné?
Teď ne, protože si myslím, že bychom nepředstavili nic nového. Až vyjde nová deska, tak by bylo dobré jezdit s ní. Máme v plánu i nějaké koncerty s filharmonií, což bude jiný koncept, ale to by mělo být také turné, a právě tímto speciální. Myslím si, že to ale ještě teď není na pořadu dne.

V budoucnosti Vysočinu neplánujete navštívit?
Teď jsem tady byla (smích). Když samozřejmě pořadatele zavolají, tak určitě rádi přijedeme zahrát koncert, ale není to tak, že bychom hráli třikrát za sezonu na tom samém místě. To by asi ani nedávalo moc smysl. 
 
Jak se vám v Jihlavě líbilo? Jaké bylo publikum?
Byli úžasní! Právě, že se moc ráda vrátím poněvadž takové publikum vůbec není samozřejmostí. Na Vysočina Fest budeme rádi a dlouho vzpomínat.