Na jeden z koncertů získal tenoristu Petra Nekorance, jednu z nejvýraznějších postav nastupující pěvecké generace. „Petr Nekoranec je ve světě operní hudby naprostá kometa a raketa. Má mimořádný hlas. Bude to jeden z největších pěvců, jaké kdy naše země měla,“ prohlásil Václav Hudeček.

Petr Nekoranec vystoupí spolu s mladými pěvkyněmi Kristýnou Kůstkovou a Nikolou Uramovou a s Filharmonií Hradec Králové v pořadu nazvaném Největší divy světové opery. „Diva je název pro operní pěvkyni, my ale myslíme divy jako zázraky,“ řekl Hudeček.

Ilustrační foto.
Alkohol dal ženě sílu. Trhala řetězy u kašny na náměstí

V Moravských Budějovicích a rakouském zámku Riegersburg vystoupí ještě český cembalista a pianista Martin Hroch, závěr festivalu bude patřit Orchestru Gustava Broma. Spolu s ním vystoupí zpěvačka a muzikálová herečka Dasha a slovenský jazzový zpěvák Peter Lipa.

„Snažili jsme se sestavit program na umělecké výši a zároveň přístupný nejširší vrstvě obyvatel. Takové je krédo našeho festivalu,“ poznamenal Václav Hudeček. Přiznal, že při obsazování festivalu mu pomáhají přátelské vztahy s hudebníky a soubory, které si za svoji padesátiletou hudební kariéru vytvořil. Zároveň ocenil spolupráci s budějovickou radnicí a tamním kulturním střediskem. „Starám se jen o dramaturgii a funguje to tak nejlíp. Všem to doporučuji,“ sdělil.

Nový pavilon chirurgických oborů v třebíčské nemocnici. Práce pokračují, hotovo bude v listopadu.
Nový nemocniční pavilon bude do konce roku hotový. Podívejte se

Organizaci koncertů zajišťuje kulturní středisko, peníze obstarává radnice. Většinu peněz získává od sponzorů. Starosta Vlastimil Bařinka jich řadu oslovuje osobně a přiznává, že přesvědčit je bývá rok od roku těžší. Festival si ale už za deset let získal renomé a návštěvnost bývá velmi dobrá. „Poslední čtyři ročníky se natolik vydařily, že byly vyprodané,“ dodal starosta.

Festival Václav Hudeček a jeho hosté
18. - 20. srpna 2017

Cembalo na dvorech královských
pátek 18. srpna 2017 v 19.00 hodin, zámek Riegersburg

Tajemství barokních nástrojů
sobota 19. srpna 2017 v 15 hodin, kostel sv. Jiljí Moravské Budějovice

Největší divy světové opery
sobota 19. srpna 2017 ve 20.30 hodin, zámecké nádvoří v Moravských Budějovicích

Setkání s rozhlasovým Big Bendem Gustava Broma s populárními zpěváky
neděle 20. srpna 2017 ve 20.30 hodin, zámecké nádvoří v Moravských Budějovicích