V kulturním domě jsou s letošní hudební sestavou spokojení. „Máme tam silná jména v rockových i popových žánrech, ale nezapomínáme ani na regionální interprety a tradiční zábavy," sdělil Jan Lippert, který se v Herálci stará o produkci.

Kromě kapel jako například Kryštof nebo Mandrage tak vystoupí třeba i místní populární skupina Normal 03. Herálečtí chystají také Mikulášskou a Štěpánskou zábavu. Pochvalují si i zájem publika.

„Minulý týden jsme měli už jeden koncert vyprodaný, což se nám zatím ještě nikdy nestalo," pochlubil se Lippert.

Herálec není tradičním místem pro vystoupení široce známých kapel. „Samotný kulturní dům a jeho okolí má však jedinečnou atmosféru, což ho činí pro hudebníky i fanoušky něčím výjimečným. Díky tomu, že se sem rádi vracejí, se tu pravidelné koncerty pořádají už osmnáct let," vysvětlil Jan Lippert.

Jako přednost chápe také uvolněnou atmosféru, která herálecké koncerty provází. „Hodně kapel se někdy zdrží do rána nebo vyrazí mezi fanoušky. Například Richard Krajčo jednou na after party vystoupil jako DJ a tanečník," řekl Lippert.

Obzvláště si cení právě skupiny Kryštof. „Kapela dostává stovky nabídek a jsme moc rádi, že mezi pár míst, kam letos zavítá, se letos dostal i Herálec," sdělil Lippert.

Není tak jednoduché přesvědčit kapely ke koncertům mimo větší města. „Ti, co nám dali šanci, sem jezdí pravidelně a jen díky tomu mohou návštěvníci zažít to, co letos na podzim," dodal Lipper.

Herálec je obec nacházející se v blízkosti Žďáru nad Sázavou. Jeho kulturní dům je už osmnáct let proslulý organizováním zábavných akcí a koncertů populární hudby. Prostor v něm dostávají české i regionální kapely.

Program:

08. 10. Vinobraní se skupinou Normal 03

15. 10. Mandrage

28. 10. Metal Jan a ALkehol

19. 11. Harlej

03. 12. Mikulášská zábava se skupinou Normal 03

17. 12. Kryštof

25. 12. Štěpánská zábava se skupinou Normal 03