První den návštěvníkům, jichž se každoročně sejde několik tisíc, zahrají Poutníci, zpívající právník Ivo Jahelka či Ivan Hlas.

V sobotu pak na Trampský širák dorazí skupiny Hop Trop, Nezmaři a také František Nedvěd.

Hlavním tahákem však bude kapela Olympic. „Největším výkvětem naší scény by měl být Olympic a také vystoupení moderátorů Leoše Mareše a Patrika Hezuckého, kteří mohou přilákat naopak mladší lidi,“ pozval na akci pořadatel Pavel Solar.

Oldřich Jelínek - obraz
V Brodě budou k vidění známá i neznámá díla Oldřicha Jelínka

Mimo hudební produkce bude na místě možnost projet se na koních, zarybařit si na soukromém rybníku a na své si přijdou i houbaři. Rodiče potěší hlídání dětí přímo na místě festivalu a pro cestující zdaleka bude v provozu úschovna zavazadel.

Nejviditelnější novinkou letos bude zvětšené pódium. „Na umělce čeká lepší zázemí a také nové větší pódium. Poprvé na Širáku však nebude udělané zastřešené hlediště pro diváky, to se nám nepovedlo stihnout,“ přiznal pořadatel s tím, že zastřešené hlediště sloužilo v případě nepříznivého počasí k úkrytu alespoň části diváků.

Jednodenní vstupenka na čtrnáctý ročník Trampského širáku vyjde v předprodeji na 400 korun a za dva dny zaplatí návštěvníci 650 korun. Na místě bude vstup o padesát korun dražší.