Festival je věnovaný studentům uměleckých škol napříč všemi stupni vzdělávání. „Ve čtvrtek tam bude koncert Základních uměleckých škol z našeho okolí, což jsou Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě a Žďár nad Sázavou,“ přiblížil první vystoupení Pavel Haluza z Horácké galerie Nového Města na Moravě.

Druhý koncert se uskuteční v úterý 21. listopadu, kdy na Vysočinu zavítá komorní orchestr Konzervatoře Brno pod vedením Richarda Kružíka. Akce nabídne také výstavu sochařských aktů Jana Štursy. Závěrečné vystoupení prvního ročníku Moravského Múzokraje, jenž je naplánováno na čtvrtek 30. listopadu, bude patřit studentům a absolventům Janáčkovy akademie múzických umění.

Velkomeziříčské Náměstí.
Iniciativa pozvala na společné setkání

Nový projekt chtějí opakovat. „Jelikož je to úplně nový festival, čekáme, jak se akce osvědčí. Pokud se to osvědčí, tak bychom chtěli pokračovat i další roky,“ dodal Pavel Haluza.

Cílem akce je podpořit žáky základních uměleckých škol v jejich osobním rozvoji a díky koncertům zkušenějších studentů dokázat, že koníček může vést k profesionálnímu umění.

Služeb rané péče využívá rovněž rodina malého Honzíka ze Stonařova.
Lidé budou stolovat s klapkami na očích