„Na jedné lodi je naše tradiční podzimní benefiční akce, která bude tentokrát zaměřena na mezigenerační vztahy. Dominovat bude divadelní představení nazvané Máma říkala, že bych neměla, což je hra popisující soužití čtyř generací jedné rodiny. Je o tom, jak nás formuje výchova a rodiče, a že i když kolikrát nechceme, přece jen se svým rodičům v mnohém podobáme,“ prozradil hlavní bod programu ředitel Portima Tomáš Pospíšil.

Divadelní představení Máma říkala, že bych neměla, které začíná v 19 hodin, bude vyvrcholením celého dne. Ještě předtím se ale zájemci mohou přijít zúčastnit besedy s názvem Ostražitý v každém věku. Ta odstartuje v 15 hodin. „Všichni přítomní budou mít možnost se jejím prostřednictvím seznámit s riziky v mediálním světě, zejména pak s fake news. Takže zváni jsou také všichni senioři i rodiče dětí,“ řekl Tomáš Pospíšil.

Ilustrační foto.
V Rožné diváci viděli dokonce deset branek

Během celého dne bude v kulturním domě k vidění výstava žďárského fotografa Milana Šustra Souznění. „Připravili jsme také anketu v níž budou respondenti odpovídat na mezigenerační otázky. A chybět nebude ani sladké a slané občerstvení,“ nechal se slyšet Tomáš Pospíšil.

Na letošní rok chystá Portimo ještě jednu akci, na ni si ale budou muset zájemci ještě nějaký čas počkat. „Jde také o benefiční akci, tentokrát to ale bude adventní koncert. Bude se konat 8. prosince rovněž v novoměstském kulturním domě. Bystřický smyčcový orchestr Něhoslava Kyjovského zahraje v netradičním spojení s rockovou formací. Těšit se můžete na hity a písně skupiny Arakain, Traktor, Nightwish a další,“ pozval Tomáš Pospíšil.