Mezi semifinalisty byla nominována také obecně prospěšná společnost Portimo, která poskytuje na Novoměstsku sociální služby, preventivní a dobrovolnické programy. „Už z postupu do semifinále máme ohromnou radost. Podání přihlášky do této prestižní soutěže nebylo jednoduché a stálo nás hodně času a energie, ale rozhodli jsme se to zkusit. Samotná příprava žádosti nám umožnila provést jakýsi vnitřní audit. To je pro naši práci důležitý impuls, i kdybychom ocenění nakonec nezískali," uvedla ředitelka Portima Ruth Šormová.

Hodnocení má dvě formy. „Odborní hodnotitelé vyberou vítězné organizace ve třech kategoriích, v každé z nich soutěží pět semifinalistů. Kromě toho získá jedna nezisková organizace Cenu veřejnosti, o které rozhodnou hlasováním všichni, kdo se zapojí. Jsme jedinou nominovanou organizací z Kraje Vysočina, a tak doufáme, že nás podpoří lidé nejen z Nového Města, ale i z širšího regionu. Předem za všechny hlasy pro Portimo děkujeme," dodala Šormová.

Účast v soutěži je důležitou zkušeností. „Pro neziskové organizace je soutěž příležitostí, jak otestovat silné i slabé stránky a najít cestu ke zlepšení. Mnohdy je opravdu obtížné získávat zpětnou vazbu," řekla ředitelka NROS Hana Šilhánová.

Hlasovat je možné prostřednictvím internetových stránek www.neziskovkaroku.cz do pondělí 21. listopadu.