Koncerty se uskuteční v Horácké galerii a budou rozděleny do podzimní a jarní části. Akci pořádá spolek Novocantus ve spolupráci s Horáckou galerií a za podpory Nového Města na Moravě. První ročník festivalu uvede cyklus čtyř exkluzivních koncertů se zaměřením na výročí úmrtí skladatele Bohuslava Martinů. Návštěvníci se setkají s předními umělci.

„Chtěli bychom v každé sezoně představit ve čtyřech či pěti koncertech špičkové umělce evropského i světového formátu. Dramaturgem festivalu je profesor Luděk Šabaka, pedagog plzeňské konzervatoře. S jeho přispěním jsme získali kontakty na skvělé interprety, kteří přivezou velkou hudbu do malého města,“ uvedl předseda organizačního výboru festivalu Václav Peňáz.

Při zahájení festivalu 12. října vystoupí kvartet Stratos Quartett Wien. Je složený z hudebníků, kteří mají domovskou scénu ve Vídni, přičemž někteří z nich jsou současně členy proslulé Vídeňské filharmonie. Bližší informace o festivalu zájemci najdou na www.podiumnmnm.cz a na facebooku.