Kromě členů Janáčkova kvarteta se letos lektorské role ujme také světově proslulá houslistka a zpěvačka Iva Bittová. Oznámila to manažerka projektu Vlasta Piskačová.

Inspirativního setkání a hudebních dílen se od 6. do 10. července zúčastní tři desítky hudebníků z Česka i ze zahraničí. „Pod vedením členů Janáčkova kvarteta projdou lekcemi kvartetní hry a získají řadu poznatků a zkušeností v interpretaci hudby," uvedla Piskačová. Na programu budou skladby Wolfganga Amadea Mozarta a Dmitrije Šostakoviče, nejzdatnější hráči budou pracovat na kvartetu Ludwiga van Beethovena.

Koncertní sérii zahájí 8. července jazzová zpěvačka Melanie Scholtzová, následující den čeká posluchače sólový koncert Ivy Bittové. Třetí večer zahájí Janáčkovo kvarteto. Společně s předním českým houslistou Bohuslavem Matouškem přednese Dvořákův smyčcový kvintet. Hudebníci po absolvování dílen společně vytvoří komorní smyčcový orchestr, který na závěrečném koncertu předvede dvě skladby Antonia Vivaldiho a také netradiční spojení cimbálu a orchestru v podobě koncertní fantazie Dalibora Štrunce Malované na cimbál.