Večer bude plný jemné ironie, svižného slovníku, neotřelých rýmů a skvělých instrumentálních výkonů, které si získaly publikum napříč hudebními žánry. „Velmi nás těší, že se nám povedlo tento koncert uspořádat, a věřím, že diváky nadchne,“ řekla s úsměvem Věra Sedláková z měst-ské organizace Kultura Žďár nad Sázavou. Vstupenky jsou ještě k sehnání, stojí od 400 do 500 korun.

Ve Žďáře se potkají dvě výjimečné formace předních umělců české hudební scény. Bratři Ebenové, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu tvoří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Už když Ebeni koncem 70. let vstupovali na scénu, proplétaly se v jejich hudbě vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru.

Robert Křesťan a Druhá trávaZdroj: DENÍK/Blanka Malušová

Robert Křesťan a Druhá tráva patří ke špičce na folk a country scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Řadí ji tam autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost členů skupiny, která jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok například absolvuje turné po USA.