Na Hrochfest do Škrdlovic jsou zájemci zváni v sobotu 8. července. Festival se koná v areálu hotelu U Hrocha, začíná ve 13 hodin. Z programu si vybere každý. „Zahraje cimbálová muzika Kašava ze Zlína, místní country kapela Hroši a Půlrock nebo skupiny Poetika, co míchá pop s rapem, a Fuga, obě ze Žďárska,“ vyjmenoval Švanda.

Potížisté s ukulele

Noční tečkou za festivalem bude vystoupení Ukulele Troublemakers. „Minule měli obrovský úspěch, tak jsme je pozvali znovu,“ dodává Švanda. „Skupina Ukulele Troublemakers je naprostou raritou nejenom u nás, ale i ve světě. Na rozdíl od jiných ukulelových formací, které využívají jeho charakteristického zvuku a přizpůsobují mu repetoár, Ukulele Troublemakers se naopak snaží dokázat, že na ukulele je možné zahrát prakticky všechno a z tohoto malého nástroje je možné dostat neuvěřitelné zvuky,“ představuje se kapela, která se také občas označuje za „recesistickou partičku“.

Pořadatelé Hrochfestu ale připravili i další pestrý program, třeba divadélka pro děti nebo jarmark. „Připravená taky bude spousta dobrého jídla a pití,“ připomněl Švanda s úsměvem.

Novinky i ohňostroj

Sklárna představí práci místních sklářů. „Rozšiřujeme sortiment, máme nové vzory suvenýrů i nápojového skla, tak novinky chceme návštěvníkům ukázat,“ přiblížil Karel Švanda. Na Hrochfestu ve Škrdlovicích nebude chybět ani ohňostroj, který už tradičně připraví Draco Ardens.

Vstupné stojí v předprodeji 100 a na místě 130 korun (pro děti od 3 do 12 let 30/50), v předprodeji jsou lístky k dostání do 7. července v hotelu U Hrocha.

V pátek 7. července se uskuteční Slavnostní závěrečný koncert. Ten si už nikdo nedokáže představit bez milých úsměvů Janáčkova kvarteta a jejich strhující hry.
Slunohraní: Malý festival, velké zážitky