Program na náměstí začne od dvou hodin prodejem svařeného vína a o hodinu později vystoupí folklórní soubor Pramínek Jihlava či skupina The Shots. Pořadatelé se při výběru hlavních hvězd akce letos zaměřili také na mladší generaci. V Jihlavě tak krátce po páté hodině vystoupí zpěvačka Lenny a před půl sedmou večer se na pódiu objeví také Tomáš Klus.

Výtěžek z prodeje svařeného vína bude opět věnovaný na dobročinné účely. „Letos peníze poputují do jihlavské nemocnice na projekt Vánoční pokoj a na podporu ortopedicko-traumatologického oddělení,“ sdělil mluvčí podniku Mojmír Kolář.

Letos bez trhů

Výraznější změnou bude pro návštěvníky Bosch svařáku menší počet stánků na náměstí. Adventní trhy totiž letos začínají až 14. prosince. „Bosch tam nějaké stánky bude mít, ale nebude jich tak velký počet, jako v předešlých letech. O to bude více prostoru na svařák a celkově na program,“ dodal Mojmír Kolář.

Své stánky na akci například postaví neziskové organizace z Vysočiny, které nabídnou produkty z chráněných dílen či ochutnávky netradičních pokrmů.

V rámci programu se také třikrát uskuteční videomapping a před půl osmou další ročník Bosch svařáku zakončí ohňostroj.

Ilustrační foto.
V Telči nabízejí zajímavé knížky