Chytlavé písničky s jednoduchým textem vedou benjamínky mimo jiné k pohybu - a také na karnevale, jenž se uskutečnil v neděli odpoledne ve žďárském kulturním domě, bylo znát, že malí návštěvníci znají nejenom slova oblíbených songů, ale i taneční choreografie.

„Přišla jsem s pětiletou vnučkou Anežkou, přála si to k nedávným narozeninám. Trošku mě šokovalo, kolik je tady lidí a dětí, místy je to trochu chaos a tlačenice. Ale líbí se mi, že děcka tancují a hýbou se. To v dnešní době není samozřejmost. A o Anežce ani nevím, potkala tu kamarády ze školky a zmizela na parketu,“ nechala se slyšet Kateřina Bednářová ze Žďáru nad Sázavou.

Zdroj: Deník / Nedělková Jana

Na zhruba hodinu a půl trvající vystoupení oblíbené dětské zpěvačky dorazili i přespolní. „Dcera i syn Míšu Růžičkovou milují, takže jsme museli. Některé písničky a tanečky, které sledujeme na internetu, znám už dokonce i já. Kdo by neznal, když to slyší několikrát denně,“ smál se Jiří Wasserbauer, který s dětmi přijel z Nového Města na Moravě.

Ilustrační foto
Díky výhře nezvýší v Bobrové poplatky za odpad

Na parketu se to hemžilo maskami všeho druhu. K vidění byla dítka převlečená za princezny, víly, kovboje, čarodějnice, nejrůznější zvířátka, indiány, klauny a mnohé další pohádkové i nepohádkové bytosti. Nemohli chybět ani dnes populární hrdinové typu Spider-Man.

Děti si zatančily třeba u oblíbených hitů Ouky kouky, Orangutan, Hasičská, Popeláři nebo Tanec princezen. Mnozí malí účastníci měli možnost předvést své dovednosti i na pódiu, za což je čekala sladká odměna.