Turné, které odstartovalo začátkem listopadu v Olomouci, zahrnuje celkem třináct koncertů. „Třináctka mě provází celý život již ode dne, kdy jsem se 13. listopadu narodila. Jelikož prý nic v životě není náhoda, třináctku i samotnou trojku jsem měla jak na poznávacích značkách aut, tak i v různých dokladech. Také mám třináctku na domě, ve kterém žiji. Tohle číslo prostě ke mně patří," říká Marie Rottrová.

Na koncertech bude Lady Soul doprovázena také dívčím smyčcovým kvartetem Evequartet. „Už dlouho jsem myslela na to, že pozvu na svůj koncert smyčcové kvarteto, a letos jsem to konečně vyslovila. Eveguartet jsou výborné muzikantky a půvabné dívky. Věřím, že pár písniček, které spolu zahrajeme, budou ozdobou a zpestřením mých nastávajících galakoncertů," konstatovala oblíbená zpěvačka Marie Rottrová. Tu na koncertech bude doprovázet i speciální host, za kterého si vybrala dlouholetého kamaráda Petra Němce. S ním dlouhodobě zpívala ve skupinou Flamingo. Na koncertech proto zazní jeden z prvních společných duetů Ranní loučení a také novinka z posledního alba Stopy.

Vedle Petra Němce zazpívá Marie Rottrová také duet s Vítkem Sázavským. Písničkou S tím bláznem si nic nezačínej, vzdají hold přede dvěma lety zesnulému zpěvákovi Pavlu Bobkovi. S ním písničku Rottrová původně nazpívala.

Na otázku, zda bylo těžké z více než šesti set písní vybrat ty, které na turné zazní, odpovídá zpěvačka s úsměvem: „Zpěvák, který nazpíval v životě tolik oblíbených písniček jako je Řeka lásky, Markétka nebo Prstýnek, je prostě musí na koncertech zpívat. Dojde i na novější písničky, výběr byl ale poměrně jednoduchý," usmívá se Rottrová.

Vstupenky na žďárský koncert mohou zájemci nakupovat v pokladě kulturního domu, nebo v on-line předprodeji sítě Ticketpro.