V okrese Žďár nad Sázavou se ve středu v 18 hodin sejdeme na třech místech. Ve Žďáře před kostelem svatého Prokopa se členy smíšeného pěveckého sboru Svatopluk. V Herálci nacvičuje koledy místní farní sbor. Obec chystá setkání před školou.

Ve Vojnově Městci se lidé shromáždí před kostelem svatého Ondřeje. V programu, který zaštiťuje úřad městyse, vystoupí i děti ze základní školy a školky. Po zpívání bude kostel osvětlen svíčkami otevřen k prohlídce.

Letos si bude Česko notovat koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel a Pásli ovce Valaši. Poslední dvě koledy vybrali čtenáři hlasováním. Na závěr jako přídavek opět zazní populární píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.

Pokud se nebudete moci osobně dostavit na jedno z dvaceti pěti míst v Kraji Vysočina, kde se bude zpívat, můžete si pustit Český rozhlas Region. Koledy v podvečer zazní i na jeho vlnách.

Koledy se budou zpívat i ve Zvoli, ale ne ve Zvoli nad Pernštejnem, jak bylo mylně uvedeno ve včerejším vydání Žďárského deníku. K akci Česko zpívá koledy se přidá Zvole v okrese Praha-západ ve Středočeském kraji.