„Vzhledem ke konkurenci, jaká ve vašem oboru na zdejších jevištích existuje – a také i počtu premiér během minulého období Cen Thálie - jde o významné ocenění vaší tvůrčí práce. Umělecké výkony nejsou exaktně měřitelné, takže rozdíl mezi úzkou a širší nominací je pouze otázkou často racionálně neměřitelnou,“ takto ohodnotila odborná porota Herecké asociace širší nominaci pro Annu Bazgerovou.

Kromě širší nominace herečka dostala také diplom, který si převezme na jevišti jihlavského divadla. „Diplom jí oficiálně předáme 6. února po představení Vrátila se jednou v noci,“ prozradila tisková mluvčí HDJ Mirka Kvíčalová.

Nově opravená kašna na Masarykově náměstí v Jihlavě.
Ulice či náměstí na Vysočině nejčastěji patří novináři Borovskému

V angažmá HDJ je Anna Bazgerová již šestnáct let. „Na stará kolena jsem zakotvila v Jihlavě,“ takto okomentovala v roce 2002 své nové angažmá krajském městě Vysočiny.

Kromě komedie Vrátila se jednou v noci ji mohou diváci vidět ještě na Velké scéně HDJ v inscenacích Adéla ještě nevečeřela, Zapomenuté světlo a Rok na vsi. Na Malé scéně hraje v inscenacích Popel a pálenka a 3100°C mé krve. „Zároveň také vystupuje v pražském Divadle Na Fidlovačce, kde hostuje v muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení,“ doplnila Kvíčalová.

Anna Bazgerová se narodila roku 1957 v Olomouci, odkud zamířila do Ostravy na konzervatoř. „Byla to totiž jedna z mála škol, kde jsem se nemusela učit matematiku, fyziku, biologii a chemii, které nebyly mým šálkem čaje,“ takto herečka zdůvodnila výběr herectví. Do prvního angažmá nastoupila roku 1977 v Českém Těšíně, kde odehrála tři sezony. Poté přešla do Severomoravského divadla v Šumperku, kde s krátkou pětiletou pauzou strávenou v Divadle u Hurvínků, byla až do roku 2002.

Zimní fotbalová Tipsport liga: FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 2:2.
Jihlavští fotbalisté odletěli na herní soustředění do Turecka

Vyhlášení Cen Thálie 2017 se uskuteční 24. března na jevišti pražského Národního divadla.