Festivalové koncerty se konají na moravskobudějovickém zámeckém nádvoří, v kostele sv. Jiljí a taktéž a v zámku Riegersburg v rakouském Riegersburgu. Houslový virtuos Václav Hudeček na jeden z koncertů pozval tenoristu Petra Nekorance, jednu z nejvýraznějších postav nastupující pěvecké generace.

„Petr Nekoranec je ve světě operní hudby naprostá kometa a raketa. Má mimořádný hlas. Bude to jeden z největších pěvců, jaké kdy naše země měla,“ prohlásil Václav Hudeček. Petr Nekoranec vystoupí spolu s mladými pěvkyněmi Kristýnou Kůstkovou a Nikolou Uramovou a s Filharmonií Hradec Králové v pořadu nazvaném Největší divy světové opery. „Diva je název pro operní pěvkyni, my ale myslíme divy jako zázraky,“ řekl Hudeček.

Krojované hody v Martínkově.
Krojované hody můžete vidět i na Třebíčsku. Nevěříte?

V Moravských Budějovicích a v Riegersburgu vystoupí ještě český cembalista a pianista Martin Hroch, závěr festivalu bude patřit Orchestru Gustava Broma. Spolu s ním vystoupí zpěvačka a muzikálová herečka Dasha a slovenský jazzový zpěvák Peter Lipa. „Snažili jsme se sestavit program na umělecké výši a zároveň přístupný nejširší vrstvě obyvatel. Takové je krédo našeho festivalu,“ poznamenal Václav Hudeček. V rámci festivalu se uskuteční přednáška sexuologa Petra Weisse.