Rodina Osobových je dnes už spíše raritou. Nejstarší Josef Osoba zdědil jméno po svém otci. „A syn je taky Josef,“ poznamenal.
Jeho manželka má kolem sebe také plno Josefů. „Můj děda byl Josef a stejně se jmenuje manžel, syn, zeť, vnuk,“ vyjmenovala Marie Osobová s tím, že rodiče už dnes od dříve tradičních jmen pro své děti ustupují.

Osobovi nikoliv. Rodiče Marie a Josef, dnes důchodci, dali svým dětem, kteří nyní mají vlastní rodiny, stejná jména. Jejich dcera si za manžela vyvolila také Josefa a jednoho ze svých synů pojmenovala stejně.

Muzikanti v Březníku chodí od domu k domu s přáním všem Josefům od nepaměti. Zároveň hrají také pro všechny místní Vlastimily a Eduardy. „V současné době tady máme třiadvacet Josefů a tři Vlastimily. Eduarda bohužel žádného,“ podotkl kapelník Polužanky Jiří Křivánek a potvrdil, že těchto tradičních jmen postupem času ubývá.

V každém domě, kde žije alespoň jeden Josef či Vlastimil se muzikanti nepotkali jen s dobrou náladou, ale i vynikajícím občerstvením. Obchůzka vesnicí a darování šestadvaceti hudebních přání jim trvalo asi tři hodiny.