„Jedná se o nonverbální vystoupení. Je jedinečné tím, že jako jediné z těch dílek, co hrajeme, vzniklo pod hlavičkou DIODu. Pokud bych to měla upřesnit, zrodilo se přímo v dílnách akrobatického divadla,“ uvedla vedoucí produkce DIOD Karolína Zmeková. Netajila se tím, že je jí tento žánr blízký. „Líbí se mi, že je to taková pohádka. Zeppo je zprvu nešťastný herec, který na začátku příběhu zoufale hledá práci. Nalezne k sobě partu lidí, se kterými nakonec hraje a je šťastný,“ prozradila ústřední motiv produkční.

V listopadu mělo představení, jehož režírování se ujal Jakub Škrdla, premiéru a od té doby se pro velký úspěch opakuje. „Po premiéře Zeppa, která vyprodala sál a diváci se netajili spokojeností, jsme se rozhodli představení s určitými intervaly opakovat. Určitě ho budeme hrát jednou či dvakrát měsíčně, a to až do skončení sezony, tedy do června,“ nechala se slyšet Zmeková.

„Máme většinou téměř vyprodáno, nebo dokonce do poslední vstupenky vykoupený sál. Navíc jsme tu měli i televizi, která o příběh projevila zájem. I to nás vedlo k rozhodnutí navštívit s představením festivaly. Rovněž plánujeme uspořádání dalších podobných programů. Nejvíc mě těší, když pak chodí lidi a pochvalují si, jak se jim to líbilo a že jinde nic podobného nehrají,“ uzavřela produkční.

ZUZANA KUDRNOVÁ