Předchozí
1 z 7
Další

Nejlepší pivo: Restaurant Drápal Olomouc 

Restaurant Drápal v centru OlomouceRestaurant Drápal v centru OlomouceZdroj: Restaurant Drápal

Originální plzeňská restaurace v centru Olomouce je vyhlášená kvalitním pivem a výbornou kuchyní. Půllitr Plzeňského Prazdroje si zde vychutnají hosté za 54 korun.

Bez nadsázky lze říci, že se zde čepuje nejlepší Plzeň na Hané. Zlatavá hladinka, k tomu pestrá nabídka jídel a chuťovek, láká denně stovky fajnšmekrů.

Nejlepší guláš: Hostinec u Havlů – Dolany 

Restaurace U Havlů v Dolanech na OlomouckuRestaurace U Havlů v Dolanech na OlomouckuZdroj: Deník/Zdeněk Vysloužil

Vyhlášený hostinec na hlavním tahu z Olomouce směr Jeseníky, láká třicet let na tradiční českou kuchyni. Na místní guláš za lidovou cenu 109 korun, se zde dvakrát zastavil i první porevoluční prezident Václav Havel.

Lidové ceny, vynikající kvalita. Dobře se najíst v příjemném prostředí rekonstruovaného starého statku, to je automatická denní volba stovek labužníků.

Nejlepší pizza: Pizzerie La Strada

Zlínská pizzerie La Strada.Zlínská pizzerie La Strada.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka

Restaurace na třídě Tomáše Bati ve Zlíně je sice mimo největší ruch krajského města, přesto se tam sjíždějí milovníci pizzy (nejen) z celého města. Za ochutnání stojí například stejnojmenná pizza La Strada za 195 korun, která kromě tomatu, eidamu a šunky obsahuje také kuřecí maso, nivu, med, chilli a v neposlední řadě také jablka.

Nejlepší asijská kuchyně: Tudam Kroměříž

Kroměřížská restaurace Tudam.Kroměřížská restaurace Tudam.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka

Na první pohled z venku nenápadná restaurace nabízí celou řadu asijských pokrmů včetně stále více oblíbeného sushi. Právě milovníci tohoto jídla by měli v Tudamu ochutnat smažené lososové futomaki (179 kč/6ks) či lososové sashimi (129 kč/3ks)

Nejlepší vegetariánská kuchyně: Prašád Zlín

Vegetariánská restaurace Prašád ve Zlíně.Vegetariánská restaurace Prašád ve Zlíně.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka

Vyhlášená zlínská vegetariánská restaurace má na každý den jinou nabídku jídel. Hosté si mohou denně vybírat ze dvou polévek a tří hlavních jídel. V nabídce jsou také bezlepkové pokrmy, dezerty, saláty a fresh juice. Za ochutnání stojí rozhodně například gratinovaný květák s jasmínovou rýží za 70 kč (173 g).

Tip na místo, kde si dát dobré víno: Radniční restaurace a pivotéka Kroměříž (dříve Radniční sklípek)

Radniční restaurace a pivotéka leží v samém srdci Kroměříže.Radniční restaurace a pivotéka leží v samém srdci Kroměříže.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka

Restaurace v samém srdci Kroměříže je vyhlášená nejen výbornou kuchyní, ale také celorepublikově unikátním arcibiskupským zámeckým vínem z tamních sklepů. Kromě toho nabízí Radniční restaurace také celou řadu dalších vín ze znojemského vinařství Znovín a Rodinného vinařství Košut.

..a jeden tip navíc

Restaurace & Penzion Bělecký Mlýn 

Restaurace & Penzion Bělecký MlýnRestaurace & Penzion Bělecký MlýnZdroj: Deník/Lukáš Kaboň

Unikátní gastro zážitek nabízí návštěva Běleckého Mlýna na Prostějovsku. Kompletní nabídku tvoří výhradně speciality z vlastních zdrojů. Zvěřina z vlastní honitby, pečivo z pece nebo hovězí z vlastního chovu. V letní sezóně každý prodloužený víkend jiné tematické menu.

Chuťové buňky snad každého mlsouna zajásají při prohlídce aktuální nabídky. Uprostřed krásné přírody si můžete dopřát od domácích dortů, medovníků až po pořádné flákoty masa.