Nejlepší pivo: Restaurant Drápal Olomouc
Restaurant Drápal v centru OlomouceZdroj: Restaurant Drápal
Originální plzeňská restaurace v centru Olomouce je vyhlášená kvalitním pivem a výbornou kuchyní. Půllitr Plzeňského Prazdroje si zde vychutnají hosté za 54 korun.
Bez nadsázky lze říci, že se zde čepuje nejlepší Plzeň na Hané. Zlatavá hladinka, k tomu pestrá nabídka jídel a chuťovek, láká denně stovky fajnšmekrů.
Nejlepší guláš: Hostinec u Havlů – Dolany
Restaurace U Havlů v Dolanech na OlomouckuZdroj: Deník/Zdeněk Vysloužil
Vyhlášený hostinec na hlavním tahu z Olomouce směr Jeseníky, láká třicet let na tradiční českou kuchyni. Na místní guláš za lidovou cenu 109 korun, se zde dvakrát zastavil i první porevoluční prezident Václav Havel.
Lidové ceny, vynikající kvalita. Dobře se najíst v příjemném prostředí rekonstruovaného starého statku, to je automatická denní volba stovek labužníků.
Nejlepší pizza: Pizzerie La Strada
Zlínská pizzerie La Strada.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka
Restaurace na třídě Tomáše Bati ve Zlíně je sice mimo největší ruch krajského města, přesto se tam sjíždějí milovníci pizzy (nejen) z celého města. Za ochutnání stojí například stejnojmenná pizza La Strada za 195 korun, která kromě tomatu, eidamu a šunky obsahuje také kuřecí maso, nivu, med, chilli a v neposlední řadě také jablka.
Nejlepší asijská kuchyně: Tudam Kroměříž
Kroměřížská restaurace Tudam.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka
Na první pohled z venku nenápadná restaurace nabízí celou řadu asijských pokrmů včetně stále více oblíbeného sushi. Právě milovníci tohoto jídla by měli v Tudamu ochutnat smažené lososové futomaki (179 kč/6ks) či lososové sashimi (129 kč/3ks)
Nejlepší vegetariánská kuchyně: Prašád Zlín
Vegetariánská restaurace Prašád ve Zlíně.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka
Vyhlášená zlínská vegetariánská restaurace má na každý den jinou nabídku jídel. Hosté si mohou denně vybírat ze dvou polévek a tří hlavních jídel. V nabídce jsou také bezlepkové pokrmy, dezerty, saláty a fresh juice. Za ochutnání stojí rozhodně například gratinovaný květák s jasmínovou rýží za 70 kč (173 g).
Tip na místo, kde si dát dobré víno: Radniční restaurace a pivotéka Kroměříž (dříve Radniční sklípek)
Radniční restaurace a pivotéka leží v samém srdci Kroměříže.Zdroj: Deník/Dominik Pohludka
Restaurace v samém srdci Kroměříže je vyhlášená nejen výbornou kuchyní, ale také celorepublikově unikátním arcibiskupským zámeckým vínem z tamních sklepů. Kromě toho nabízí Radniční restaurace také celou řadu dalších vín ze znojemského vinařství Znovín a Rodinného vinařství Košut.
..a jeden tip navíc
Restaurace & Penzion Bělecký Mlýn
Restaurace & Penzion Bělecký MlýnZdroj: Deník/Lukáš Kaboň
Unikátní gastro zážitek nabízí návštěva Běleckého Mlýna na Prostějovsku. Kompletní nabídku tvoří výhradně speciality z vlastních zdrojů. Zvěřina z vlastní honitby, pečivo z pece nebo hovězí z vlastního chovu. V letní sezóně každý prodloužený víkend jiné tematické menu.
Chuťové buňky snad každého mlsouna zajásají při prohlídce aktuální nabídky. Uprostřed krásné přírody si můžete dopřát od domácích dortů, medovníků až po pořádné flákoty masa.